Managed hosting door True

iPhone-app tegen vliegangst

 

Mensen met hardnekkige vliegangst overwegen wel eens om daarrond een cursus te volgen. Mensen met hardnekkige vliegangst én te weinig tijd voor een cursus kunnen voortaan rekenen op hun iPhone.

Vliegmaatschappij Virgin Atlantic werkte daarvoor samen met softwarebedrijf Mental Workout een iPhone-applicatie uit. Virgin Atlantic claimt dat de eigen 'Flying Without Fear'-cursussen alvast een spetterend succes zijn (jawel, voor zij die de cursus volgen, niet enkel voor Virgin Atlantic!). En precies dat succes wilde het bedrijf vertalen naar een mobiele applicatie voor de iPhone.

De toepassing, die 4,99 dollar moet kosten, biedt video's met meer toelichting over de geluiden die het vliegtuig maakt, antwoorden op veelgestelde vragen en relaxatietips. De app heeft zelfs een 'angstaanvalknop', die je, wanneer je aan boord compleet over de rooie gaat, instant tips en ademoefeningen voorschotelt.

Erg lovenswaardig, mensen van hun angst afhelpen, maar Virgin Atlantic is natuurlijk geen liefdadigheidsorganisatie. Mental Workout hanteert een argument dat Richard Branson en co waarschijnlijk wel over streep zal hebben getrokken: met name dat mensen die het vliegtuig en de geluiden het maakt, kennen, nadien ook sneller opnieuw een vliegticket zullen kopen. We have a business case, people!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3152752). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.