Managed hosting door True

Microsoft breidt ondersteuning partnerkanaal uit

 

Tijdens de jaarlijkse wereldwijde partnerconferentie van Microsoft in Toronto, Canada, heeft het bedrijf nieuwe investeringen en initiatieven aangekondigd om partners verder te ondersteunen.

Deze Microsoft Partner Conferentie heeft als thema Snelheid (Velocity), ter illustratie van de snelheid waarmee zaken worden geleid via het Microsoft partner ecosysteem: een innovatieve, partnergerichte benadering om in de behoeften van zowel de partners als de klanten te voorzien. De conferentie is door ruim 5500 deelnemers uit de hele wereld bezocht.

Het komende jaar zal Microsoft zijn investeringen in het partnerkanaal verhogen van $1,5 miljard naar $1,7 miljard. Dit budget zal gebruikt worden voor onder andere training, marketing en partnerondersteuning om zo voor het kanaal nieuwe kansen te creëren en de bestaande mogelijkheden te verbreden. Daarnaast zal iedere lokale vestiging het komende jaar 35 procent van het totale marketingbudget gebruiken voor gezamenlijke marketingactiviteiten met partners.

Onafhankelijke softwareontwikkelaars (ISVs) kunnen profiteren van een aantal nieuwe en verbeterde zakelijke en technische programma’s. Hiertoe behoren:

* Het Royalty Licensing Program - biedt ISVs de mogelijkheid om in één keer verschillende sleutelelementen van het Microsoft-platform op te nemen in hun oplossingen;
* Het ISV Buddy Program - koppelt ISVs met specifieke Microsoft-medewerkers, zodat zij een centrale contactpersoon hebben en er een meer persoonlijke relatie ontstaat. Dit zorgt voor betere technische ondersteuning en gemakkelijkere toegang tot de benodigde middelen;
* De ISV Community on MSDN - dit is een portal uitbreiding van het Microsoft Developer Network, met nieuwe hulpmiddelen en specifieke informatie voor ISVs;
* Windows Error Reporting for ISVs - ISVs die hun toepassingen registreren bij de Microsoft Windows Error Reporting Service krijgen informatie waarmee zij eventuele problemen met hun applicaties gemakkelijker kunnen verhelpen, onder andere dankzij real-time feedback van gebruikers.
* De ISV Community Days - Dit is een serie seminars die ieder kwartaal plaatsvindt en waarbij Microsoft updates geeft over nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarnaast zijn er partner- en productsessies. De ISV Community Days worden in 25 landen georganiseerd, waaronder Nederland.
* De ISV Show - Een doorlopende serie webcasts die ISVs voorzien van informatie over onder andere belangrijke platformtechnologieën en trends in de architectuur. Voor meer informatie: http://members.microsoft.com/partner/competency/isvcomp/isvshow.aspx.

Nieuw is ook Channel Builder, een combinatie van een on line tool en off line evenementen waarmee Microsoft-partners met andere partners kunnen samenwerken en hun producten gemakkelijk onder de aandacht kunnen brengen van collega-bedrijven. Om de ondersteuning van partners verder te optimaliseren en stroomlijnen is Microsoft Services Partner Advantage ontwikkeld: een nieuw, wereldwijd supportprogramma voor partners. Dit programma voorziet in schaalbare en op maat gesneden supportmogelijkheden met onder andere directe toegang tot tools en interne kennisbronnen, waarmee partners efficiënter Microsoft producten en technologieën kunnen inzetten, ondersteunen en gebruiken als basis voor verdere ontwikkeling.

Microsofts Worldwide Partner Conference biedt Microsoft-partners toegang tot belangrijke marketing- en bedrijfsstrategieën, en informatie over specifieke oplossingen die partners helpen om met succes te opereren. De conferentie biedt tal van informatieve sessies over verkoop, marketing, diensten en technologie en is tevens een uitstekende gelegenheid om te leren van de ervaringen van branchegenoten en collega’s. Meer informatie is te vinden op www.microsoft.com/partner/events/wwpartnerconference.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/315119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.