Managed hosting door True

Voortbestaan LinuxWorld nog niet duidelijk

 

Het is niet zeker of de opensource-beurs LinuxWorld in 2010 in de huidige vorm zal doorgaan. 'We gaan praten met de exposanten met de vraag of dit de juiste vorm is voor de beurs', zegt persco├Ârdinator Erwin van der Does. 'Het is nog niet duidelijk hoe dat eruit komt te zien volgend jaar. Open source zal zeker op de beurs terugkomen.' LinuxWorld 2009 werd 4 en 5 november gehouden in de jaarbeurs in Utrecht.

Exposanten van de beurs die zich wilden inschrijven voor volgend jaar konden dat niet doen tijdens LinuxWorld 2009. 'To be determined' stond er in de exposantenlounge. 'Dat is vreemd', zegt een van de standhouders. 'Voorgaande jaren wilden ze juist dat we zo snel mogelijk een handtekening zetten voor het volgende jaar.' Van der Does kan niet zeggen wat de redenen zijn om de huidige vorm van de beurs onder de loep te leggen. 'Daar wil ik verder niet op in gaan.'

Niet blij

De exposanten zijn er niet blij mee dat de beurs volgend jaar misschien niet doorgaat. 'Kijk om je heen, dit is het drukste hoekje van de beurs', zegt directeur Sandor Klein van Red Hat Benelux. Ceo Brian Joseph van Zarafa vindt het jammer als de beurs volgend jaar niet terugkomt, maar snapt het wel. 'Het is een natuurlijke ontwikkeling. Open source wordt steeds meer mainstream. We krijgen steeds meer serieuze vragen.'

De overige beurzen, InfoSecurity, StorageExpo en het Tooling Event, gaan volgend jaar wel in hun huidige vorm door. De beurzen trokken dit jaar 7807 bezoekers, dat is 6 procent minder dan vorig jaar. Standhouders waren wel tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Zij kregen veel serieuze vragen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3145279). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.