Managed hosting door True

Europese it-markt stabiliseert in 2010

 

De Europese it-markt stabiliseert in 2010, aldus de EITO (European Information Technology Observatory).

Het it-segment zal volgend jaar slechts gematigd aantrekken (+0,6%), na een daling van 2,6 procent in 2009. Enkel outsourcing gaat dit jaar vooruit met 4 procent, gevoed door de besparingszoektocht van veel bedrijven. De lichte heropleving van de it-dienstenmarkt in 2010 komt er door projecten die dit jaar nog konden worden uitgesteld.

Per activiteitensector tonen de technologie-uitgaven van 2009 heel wat contrasten. Fabricage doet het het slechtste, met een achteruitgang 'van twee cijfers'. Verzekeringen en de nutssector zijn daarentegen het minst geraakt door de crisis en vertonen geen deuken in de it-uitgaven.

Verschillen zijn er ook per land. Maar de 'blokken' zijn relatief homogeen. Oost-Europa is het meest geraakt. "Een jaar geleden voorspelden we nog een groei in de uitgaven van 5 à 10 procent. Als je die cijfers vandaag bekijkt, moet je er veeleer gewoon een min-teken voor zetten."

De telecomsector gaat licht achteruit (-0,7%) "omdat nieuwe technologieën of generaties van technologieën (NGN, 4G, ...) niet uitgerold zijn zoals voorzien (-3,9% in uitrusting en infrastructuur). Dat blijft gelden in 2010. We kunnen pas hopen op een sterke relance vanaf 2010. De diensten van de operatoren zouden zich wel in 2010 moeten stabiliseren (+0,8%), omdat de prijsdruk op het mobiele segment lager zal zijn dan in 2009. De achteruitgang van dit jaar is trouwens hoofdzakelijk te wijten aan reguleringskwesties."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3143721). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.