Managed hosting door True

Devoon koopt concurrent Notagis

 

De Reeuwijkse leverancier van administratiesoftware Devoon heeft per 1 oktober 2009 alle activiteiten van branchegenoot Notagis overgenomen. Beide bedrijven bedienen het notariaat met software voor het voeren van een notariële administratie, de productie van akten en de financiële afwikkeling van dossiers. Notagis uit Den Bosch bleek te klein om de investeringen in softwarevernieuwing op te hoesten. Daarom zocht het bedrijf naar aansluiting bij een groter bedrijf, zoals Devoon.

Notagis stelt dat in het notariswezen steeds meer integratie van informatiesystemen is vereist, ook vanuit aan het notariaat gerelateerde instanties. Deze marktontwikkelingen leiden tot onevenredig hoge investeringen in zowel tijd als geld voor een kleine ict-organisatie als Notagis. Directeur Jean-Pierre de Jong : 'De afgelopen maanden heb ik gezocht naar een oplossing hiervoor. Deze heb ik gevonden in een grote aanbieder in de notariële markt die zich honderd procent richt op softwareoplossingen voor het notariaat: Devoon.'

Het Reewijkse bedrijf levert het softwarepakket Assyst. Volgens beide partijen bestaan er inhoudelijk veel overeenkomsten tussen de wijze van werken met Notagis en Assyst. Het vlot en efficiënt opnemen van de klanten van Notagis in de groep van gebruikers van Assyst zien zij dan ook niet als struikelblok.

Ben van Hengstum, directeur van Devoon, stelt dat klanten van Notagis op termijn kunnen profiteren van de ontwikkeling die de Assyst-software doormaakt. Als voorbeelden noemt hij de koppeling met het financieel pakket AFAS Profit 2008 die verder is uitgebreid, waardoor medewerkers direct inzicht hebben in de financiële status van een dossier of debiteur. Daarnaast is de geautomatiseerde verwerking van GBA-gegevens recent opgeleverd. Met één druk op de knop worden gegevens uit de GBA opgenomen in Assyst. Ook is de digitale dossiervorming door middel van koppeling van een touchscreen aan productiescanners of multifunctionele printers en kopieerapparaten afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3128113). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.