Managed hosting door True

Ron Jong neemt Canon Business Center Utrecht over

 

Canon Nederland maakt bekend dat Ron Jong, country director Canon Business Centers, met ingang van 19 oktober mede-eigenaar van Canon Business Center Utrecht is.

Dit betekent dat hij Canon Nederland heeft verlaten. Jong stond onder andere aan de basis van de successen die Canon Nederland heeft gekend sinds 2002. Voorbeelden hiervan zijn de succesvolle Sales-strategie en de professionalisering van het Canon Business Center verkoopkanaal. Samen met Bas Kamphuis, de directeur van Canon Business Center Arnhem, heeft Jong Canon Business Center (CBC) Utrecht overgenomen. Jong neemt de dagelijkse leiding van CBC Utrecht op zich.

In 2002 trad Jong in dienst van Canon Nederland. Hier was hij eerst in de functie van Country Sales Director voor Canon Business Solutions verantwoordelijk voor de strategie op het gebied van Sales voor de zakelijke markt. Later had hij een leidende rol in de professionalisering van het netwerk van Canon Business Centers in Nederland en de ‘service migratie', een project waarbij de serviceverlening wordt uitbesteed aan de CBC's. De eerste CBC's hebben al een succesvolle migratie doorgemaakt. In een CBC worden Canon-producten en IT-oplossingen verkocht en geleverd op het gebied van kantoorautomatisering en document management voor kantoren en professionele printbedrijven.

"Na zeven jaar met veel plezier bij Canon Nederland te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb in deze periode samen met het team invulling gegeven aan de strategische koers op het gebied van Sales. We hebben een duidelijke omslag teweeg gebracht, van puur ‘dozen verkopen' naar het bieden van geïntegreerde oplossingen. Daarbij hebben we de focus gelegd op het creëren van één hechte "Sales Force", door het inrichten van een passend trainingsprogramma, kick off bijeenkomsten, incentives, het delen van successen. Ik vind het fantastisch dat ik deze koers nu als franchiser in de praktijk kan brengen", zegt Ron Jong. "Canon wil haar regionale dienstverlening versterken door het verdubbelen van het aantal CBC's tot 20 in 2011, zoals onlangs in de media werd bekendgemaakt. Ook wil Canon haar technische dienstverlening uitbesteden aan lokale CBC's. Aan beide voorwaarden zullen we dus gaan voldoen. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee ook in de regio Utrecht nog dichter bij onze doelgroep gevestigd zullen zijn en ik verheug me op nog meer rechtstreeks contact met klanten."

Jong (1956) startte zijn loopbaan bij IBM Nederland, waar hij 21 jaar verschillende financiële managementfuncties vervulde en werkzaam was als Salesmanager bij de PC-divisie van IBM. Daarna was Jong bij Ingram Micro - één van de grootste IT-distributeurs ter wereld - twee jaar lang verantwoordelijk voor een Sales-divisie van het bedrijf in Nederland. In de hierop volgende drie jaar was hij werkzaam als Business Development Director van Ingram Micro Europe in Brussel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3117634). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.