Managed hosting door True

TestLab: W7 is wat Vista had moeten zijn

 

Waar Vista op oudere hardware vaak voor traagheid en driverproblemen zorgde, en een beveiligingsbeleid hanteerde dat veel gebruikers op de zenuwen werkte, daar kent Windows 7 al deze problemen niet. Het is niet alleen een hele verbetering ten opzichte van Windows Vista, maar ook en vooral in vergelijking met het nog steeds veel gebruikte Windows XP.

Dat schrijft Jozef Schildermans van het Data TestLab, over de Windows 7-test die hij voor CRN en Computable uitvoerde.

‘Het nieuwe geheugenbeheer, het optimaliseren van de code en het uitwieden van ballast uit deze Windows-versie hebben duidelijk een positief effect op de prestaties. Op recentere hardware presteert Windows 7 een stuk vlotter dan Windows Vista. Ook het starten verloopt sneller', zo schrijft Schildermans.

Verknoeien niet mogelijkHet Data TestLab voerde ook een aantal test-upgrades uit vanaf XP.'Dat is iets wat Microsoft niet graag ziet gebeuren, omdat het mogelijk kan leiden tot stabiliteitsproblemen. Maar al die upgrades resulteerden in een vlot werkend, stabiel systeem, ook op pc's die al een hele tijd in gebruik waren en waarop in de loop der tijden heel veel applicaties waren geïnstalleerd, verwijderd en geüpgraded.'

Schildermans besluit: ‘Kortom, wat ik ook heb geprobeerd, ik kon Windows 7 geen enkele keer zover krijgen een upgrade te verknoeien.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3110836). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.