Managed hosting door True

Citrix zet nieuwe stappen in desktopvirtualisatie

 

Citrix Systems doet drie aankondigingen die het gebruik van desktopvirtualisatie in het bedrijfsleven moeten gaan versnellen.

De drie aankondigingen bestaan uit de XenDesktop 4 met nieuwe FlexCast delivery-technologie, verbeterde HDX-technologie en integratie van XenApp-functionaliteiten. Deze zorgen volgens Citrix voor een grote stap voorwaarts in de definitieve doorbraak van desktopvirtualisatie. Het programma ‘Trade-up to XenDesktop 4' verlaagt de drempel voor gebruikers van XenApp om over te stappen op XenDesktop 4.

XenDesktop 4 vereenvoudigt desktop computing door de integratie van alle mogelijkheden van Citrix XenApp. Klanten kunnen zo on-demand applicaties leveren naar fysieke en virtuele desktops. XenDesktop 4 beschikt bovendien over significante verbeteringen op het gebied van HDX-technologie, waardoor elke gebruiker op elk moment een high-definition ervaring heeft. In totaal bevat XenDesktop 4 meer dan zeventig nieuwe features, die de prestaties en beveiliging verbeteren en het eenvoudiger maken om desktopvirtualisatie bedrijfsbreed in te zetten.

Ook de HDX-technologie in Citrix XenDesktop 4 is verbeterd. Hierdoor levert de technologie de beste high-definition ervaring voor elke gebruiker, terwijl deze negentig procent minder bandbreedte gebruikt ten opzichte van vergelijkbare producten. De nieuwe HDX-functionaliteiten van XenDesktop 4 zorgen voor de best mogelijke gebruikerservaring voor multimedia-content, real-time communicatie, USB-apparaten en 3D-graphics. Het maakt niet uit welk netwerk of apparaat wordt gebruikt. Met de nieuwe HDX Adaptive Orchestration-mogelijkheden voor multimedia kan XenDesktop 4 prestaties en bandbreedte dynamisch optimaliseren. Op die manier sluit het goed aan bij elk uniek gebruikersscenario.

Tot slot introduceert Citrix een aanbod dat het eenvoudiger maakt voor gebruikers van Citrix XenApp om ook de voordelen te benutten van desktopvirtualisatie, met XenDesktop 4. XenApp-klanten kunnen met het programma ‘Trade-up to XenDesktop 4' hun bestaande XenApp-licenties opwaarderen tot twee keer zoveel gebruikerslicenties voor XenDesktop 4 - een besparing die kan oplopen tot wel tachtig procent. Door de introductie van de FlexCast delivery-technologie is XenDesktop het eerste product dat alle soorten virtuele desktops kan leveren aan elke gebruiker op elk apparaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3096130). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.