Managed hosting door True

BRAIN FORCE Windows 7 ervaringen op TechNet Live

 

BRAIN FORCE heeft in de aanloop naar de lancering van Windows 7 het besturingssysteem bij een aantal klanten geïmplementeerd. Tijdens het TechNet Live Windows 7 Launch Event op 8 oktober 2009 te Den Haag is BRAIN FORCE aanwezig om haar ervaringen te delen.

TechNet Live is het lanceringsevenement voor Windows 7, Exchange 2010 en Windows Server 2008 R2. Bugaboo zal als één van de launching customers van BRAIN FORCE in één van de breakout sessies uiteenzetten hoe de implementatie van Windows 7 en het migratietraject met BRAIN FORCE zijn verlopen.

Groeiende interesse in Windows 7
"Wij zien een duidelijke interesse bij onze klanten voor Windows 7. In tegenstelling tot de tijd rond de lancering van Vista, merken wij dat onze klanten een behoefte hebben om een frisse wind door het PC-park te laten waaien. Er lijkt geen twijfel over te zijn of een migratie van XP naar Windows 7 de moeite waard is", zegt Albert Hooyer, manager products bij BRAIN FORCE."Windows 7 is een stabiel platform dat makkelijker in beheer is en goed aansluit op de groeiplannen van organisaties. De voordelen zitten in onder meer de kostenbesparingen door de mogelijkheden op het gebied van centralisatie en de stabiliteit. Vooral op het vlak van Collaboration en VoIP, belangrijke componenten van het Nieuwe Werken, heeft Windows 7 een duidelijke meerwaarde te bieden."

"Organisatie willen steeds meer vormen van het Nieuwe Werken invoeren op basis van Windows 7", aldus Sander Cornelissens, Manager Sales & Marketing bij BRAIN FORCE. "Dat onze klanten dit ook zien blijkt onder andere uit de combinatie van Gemeente Roosendaal en Etten-Leur. Deze gemeentelijke combinatie behoort met meer dan 100.000 inwoners tot de grotere gemeenten in Nederland en heeft gekozen voor een volledig nieuwe infrastructuur op basis van Microsoft technologie waaronder Windows 7. We zijn verheugd hen als partner in dit traject te mogen begeleiden."

Klantervaring met Windows 7
Windows 7 biedt volgens de launching customers interessante nieuwe functionaliteit. Daarnaast belooft het stabieler te zijn dan Vista en stelt het minder eisen aan de apparatuur. Bovendien biedt 'Direct Access' organisaties de mogelijkheid medewerkers eenvoudig toegang van buitenaf te geven tot centrale gegevens. Hierdoor vervalt de behoefte aan ingewikkelde en kostbare VPN-verbindingen. Ook 'Bitlocker', de mogelijkheid om mobiele data te beveiligen, is volgens de eerste klanten interessant. De eerste ervaringen met de migratie naar en het gebruik van Windows 7 zijn te vinden op de site van BRAINFORCE.

First Wave Programma en migratiemethodiek Windows 7
Het First Wave Programma is het door Microsoft ontwikkelde samenwerkingsprogramma waarbij de nieuwste technologie bij klanten wordt geïmplementeerd. Zowel voor Microsoft, de partner, als de klant brengt dit grote voordelen met zich mee. Microsoft leert in de pre-release fase hoe het product in de praktijk werkt en wordt ontvangen door de partner en de klant. Voor de partner brengt het vroegtijdige kennis en ervaring van het product en de invulling van het implementatietraject. Daarnaast beschikt de klant over de nieuwste technologie en functionaliteit waarmee ze een concurrentievoordeel opbouwen. BRAIN FORCE heeft jarenlange ervaring op het gebied van migraties. De nauwe samenwerking met Microsoft in het First Wave Programma, stelde het bedrijf in staat zijn migratiemethodiek voor Windows 7 verder te ontwikkelen. In drie weken is alles ingericht, getest en kan de migratie probleemloos plaatshebben.

BRAINFORCE op TechNet Live
BRAINFORCE staat op TechNet Live in stand 2.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3095941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.