Managed hosting door True

Origin Storage start partnerprogramma Data Locker

 

In mei 2009 is de Amacom Data Locker, een externe harde schijf die via een combinatie van beveiliging- en encryptietechnologieën data beschermt tegen toegang door onbevoegden, door Origin Storage Ltd op Nederlandse markt gebracht. De fabrikant biedt detailhandelaren en resellers nu de mogelijkheid deel te nemen aan het Amacom Certified Partner Programma.

Als Silver Partner of Gold Partner kunnen resellers een innovatief product met aantrekkelijke marges verspreiden. Naast ondersteuning bij marketing- en verkoopactiviteiten krijgen partners extra kortingen op de reguliere distributiecatalogusprijzen. Deze kortingen kunnen oplopen tot 20 procent. De beide partnerfasen van de Amacom Data Locker, Silver Partner en Gold Partner, onderscheiden zich door de maandelijkse verkoopdoelstelling en de toegekende korting op de distributiecatalogusprijs. Toekomstige Gold Partners moeten reeds ervaring hebben in de IT-veiligheid sector, of hebben met hun bedrijf een focus op dit segment.

SecurityOutlet.nl is Gold Partner van Origin Storage Ltd. Zahier Madhar, algemeen directeur van SecurityOutlet: ‘Ons productportfolio is compleet met de opname van de Data Locker. Data Locker biedt onze klanten de mogelijkheid data op een veilige manier te vervoeren. Origin Storage helpt ons door zijn goede support en levert de tools om de veilige Data Locker aan de markt te kunnen presenteren.'

Het product

‘Data Locker is geen massaproduct en dat zie je ook aan de prijsstelling', aldus Romain Cohen-Gonsaud, European Branche Manager bij Origin Storage Ltd. ‘De harde schijf is een professionele oplossing met een zeer hoge veiligheid, zoals ook blijkt uit de certificering door de Federal Information Processing Standard (FIPS 197) van de Amerikaanse federale overheid. De Data Locker is daarom geschikt voor het opslaan van de meeste veiligheid kritieke gegevens.'

Data Locker wordt geproduceerd door Amacom en is een draagbare USB 2.0 harde schijf, 128 of 256 bit AES hardware encryptie en beveiligd door een pincodering. De hardware gebaseerde beveiligingstechnologie draait volledig onafhankelijk van de laptop of pc, waaraan de harde schijf wordt aangesloten. Hierdoor is het onmogelijk om de encryptie, door bijvoorbeeld Trojaanse paarden of andere malware op de computer, te omzeilen. Voor het ingeven van de individueel definieerbare pincode met maar liefst 18 karakters is de externe harde schijf uitgerust met een eigen touch-screen display. Pas na een succesvolle authentificatie wordt de harde schijf überhaupt herkend door de computer als aangesloten randapparatuur en wordt toegang tot de gegevens verstrekt.

Daarnaast is de Data Locker beschermd tegen brute-force aanvallen door een zelfvernietigingmechanisme, dat na herhaalde onjuiste pin-ingave een complete re-initialisatie en formattering van de harde schijf (met de verwijdering van alle gegevens) noodzakelijk maakt. Brute-force aanvallen op het hostsysteem zijn uitgesloten, aangezien er geen gebruik gemaakt wordt van software of stuurprogramma's. Zo is de Data Locker onafhankelijk van het besturingssysteem universeel inzetbaar en met Windows, Linux of Mac om computers te gebruiken.

Data Lockers zijn tot nu toe in Nederland verkrijgbaar via Ingram Micro en diverse webshops en zijn leverbaar in de capaciteiten:160 GB, 320 GB of 500 GB. De adviesprijzen lopen uiteen van € 249,- tot € 349,- voor de PIN Protected Pro AES 128bit, afhankelijk van het aantal GB's.

Geïnteresseerde resellers kunnen meer informatie krijgen over het partnerprogramma en de voordelen van de registratie via Romain Cohen-Gonsaud, European Branche Manager bij Origin Storage Ltd. Tel 0031-467111208, e-mail romainc@originstorage.eu.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3087558). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.