Managed hosting door True

Unit 4 Agresso en salesforce.com starten bedrijf

 

Unit 4 Agresso, het moederbedrijf van financiële softwarespecialist CODA, en salesforce.com, de onderneming voor zakelijke cloud computing, bundelen hun krachten in FinancialForce.com. Dit nieuwe bedrijf zal financiële en boekhoudapplicaties leveren in de cloud.

Zowel Unit 4 Agresso als salesforce.com verkrijgen een belang in FinancialForce.com. CODA 2go, de cloud accounting-applicatie van CODA, wordt omgedoopt tot FinancialForce.com en zal voortaan worden aangeboden door de nieuwe onderneming.

FinancialForce.com wil de toekomst van accounting veranderen door het leveren van unieke boekhoudapplicaties in de cloud. De nieuwe onderneming bouwt verder op salesforce.com's zakelijke cloud-computing platform Force.com. De accounting-applicaties worden geleverd aan zowel klanten als niet-klanten van salesforce.com.

Jeremy Roche, ceo van CODA, is benoemd tot president en ceo van FinancialForce.com. De raad van bestuur van het nieuwe bedrijf zal verder worden gevormd door George Hu, executive vice president, marketing en alliances van salesforce.com, Chris Ouwinga, chairman en ceo van Unit 4 Agresso en Edwin van Leeuwen, cfo van Unit 4 Agresso.

"CODA en salesforce.com hebben in het verleden nauw samengewerkt in de ontwikkeling en introductie van CODA 2go", zegt Jeremy Roche, CEO van FinancialForce.com. "Onze vernieuwde samenwerking maakt van FinancialForce.com ongetwijfeld de eerste keuze in financiële applicaties voor gebruikers van salesforce.com. Hierdoor zal FinancialForce.com voor accounting doen wat salesforce.com heeft betekend voor CRM."

Het team en de producten van CODA 2go worden overgeheveld naar FinancialForce.com, dat zal worden geleid vanuit een nieuw hoofdkantoor in San Mateo (Californië) en vanuit het EMEA-hoofdkantoor in Harrogate (UK). Hierdoor beschikt FinancialForce.com al meteen over volledige sales-, pre-sales- en support-teams in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, die de nieuwe oplossing in de markt gaan zetten. Salesforce.com zal de eerste lijn van support zijn voor FinancialForce.com, waardoor klanten van salesforce.com als en FinancialForce.com één aanspreekpunt hebben.

FinancialForce wordt een spin-off van Unit 4 Agresso, die een meerderheidsbelang zal verkrijgen in het nieuwe bedrijf; salesforce.com krijgt een minderheidsbelang.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3084007). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.