Managed hosting door True

Voipro en Scholten Awater gaan partnership aan

 

Voipro, de Benelux-leverancier van hosted communicatieoplossingen, en Scholten Awater starten met een strategisch partnership. Scholten Awater gaat het complete fulfillment doen voor de hosted voice klanten en dealers van Voipro.

Met deze gezamenlijke aanpak zijn Voipro en Scholten Awater nu in staat om een complete hosted voice en unified communication toepassing te leveren, implementeren en beheren.

Rob Kurver, directeur van Voipro over de strategische samenwerking: "De samenwerking met Scholten Awater is een nieuwe mijlpaal voor Voipro. Wanneer één van de meest vooraanstaande IT leveranciers van Nederland met ons een strategische partnership aan wil gaan, dan is dat toch een bevestiging van de dominante positie van Voipro in de markt. Met deze strategische partnership snijdt het mes aan twee kanten. Voor Voipro wordt het marktbereik aanzienlijk verbreed door de klantenkring van Scholten Awater".

Marcel Hofstra, Manager Marketing & Communicatie van Scholten Awater voegt hieraan toe: "Voor Scholten Awater betekent dit dat we nog meer kunnen doen waar we goed in zijn, en dat in een markt die grote toekomst heeft. Dit zal leiden tot een intensievere relatie met de resellers en klanten. En uiteraard betekent dit gewoon een grotere omzet, zowel in de diepte bij bestaande klanten als in de breedte door een groter marktbereik".  

Kurver geeft aan dat de samenwerking zeer zeker strategisch en voor de lange termijn is: "Dit alles past in wat wij cloud communication noemen, en wat bij Scholten Awater als 'managed diversity' bekend staat: door gebruik van diensten uit de ‘cloud' die op standaard manier aangeleverd worden, krijgt de klant de vrijheid om de endpoints (computers, smartphones, SIP telefoons, etc.) te kiezen die hem / haar aanspreken qua prijs, uiterlijk, mogelijkheden".

Volgens Hofstra van Scholten Awater gaat het hier om de samenvoeging van specialismen: "Waar Voipro gespecialiseerd is in de diensten (backoffice plus), daar is Scholten Awater juist gespecialiseerd in levering van de producten c.q. devices en alle gewenste service er omheen.  Prachtig complementair dus! Wij gaan echter verder dan een samenwerking op papier, naast het gezamenlijk projecten doen, zullen wij ook communicatief de nodige zaken oppakken. We gaan onder andere een webshop live brengen met een Voipro specifiek kernassortiment. Te denken valt aan VoIP producten van merken als Polycom, Snom en Siemens (Gigaset), maar ook andere SIP toestellen en randapparatuur, zelfs iPhones".

Rik Koenen, Alliance Manager van Scholten Awater over de partnership: "Binnen Scholten Awater zien wij de laatste jaren een nadrukkelijk ontwikkeling richting telecom toepassingen en daarbij is de hosted voice toepassing van Voipro een perfecte carrier voor ons portfolio. Waar Voipro de hosted voice diensten levert, zullen wij uiteraard ook zorgen voor alle benodigde apparatuur en devices. En daarbij gaat het niet alleen om levering, maar juist om het goed laten functioneren en het integreren met bestaande toepassingen". Ted van Zwieten, Partner Marketing Manager van Voipro vult aan: "Voipro gaat Scholten Awater positioneren bij haar klanten en dealers als ‘full-service endpoint supplier'. Eigenlijk is het verhaal simpel. Dit is een partnership waarbij een ieder doet waar hij goed in is en waarbij de som der delen leidt tot win-win-win."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3078900). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.