Managed hosting door True

Downloadversie Batavi open source tradershop live

 

De downloadversie van Batavi's open source tradershop is per vandaag live (Batavi V0.9 beta). Deze gratis downloadbare tradershop met Open ICEcat heeft nu al de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan de belangrijkste ICT-distributeurs, zoals Ingram Micro en Tech Data.

Hiertoe maakt Batavi gebruik van ICEimport/ICEorder, koppelingen naar ERP-systemen en -betaalsystemen zoals Ogone. Batavi's tradershop onderscheidt zich van andere (open source) webshops door ondersteuning van de functies die nodig zijn om succesvol zaken te doen in handelskanalen zoals het ICT-kanaal: multisourcing, switchen van orders, realtime prijs & voorraad, en realtime ordering & status feedback.

ICEshop heeft eind 2007 besloten Batavi te ontwikkelen omdat bestaande open source-platformen tekort schieten in ketenintegratie (XML/EDI) en geen tradingfunctionaliteiten bieden. Martijn Zey, Commercieel Directeur merkt op: "ICEshop heeft veel ervaring in ketenintegratie met de top 20 distributeurs als Ingram Micro, Tech Data, ETC Pluz, en Copaco. ICEshop heeft haar 10 jaar e-commerce ervaring nu gratis beschikbaar gesteld in Batavi, open source. Iedere ontwikkelaar kan binnenkort de Batavi webshop downloaden, wereldwijd, en zodoende voortbouwen op onze ervaring". Batavi onderscheidt zich verder door een objectgeoriënteerd model en een zeer designervriendelijk templatesysteem, waarbij HTML, CSS en code volledig gescheiden zijn. Het in Nederland ontwikkelde Batavi kan zich meten met de wereldtop in proprietary webshops en ontstijgt daarmee de bestaande open source ecommerce-oplossingen. Het voordeel van een open source ten opzichte van 'gesloten soruce' is niet gering. Met open source is er geen customer lock in meer, en draagt de community bij aan het succes van het platform, een ontwikkeling waar iedere gebruiker baat bij heeft.

Een belangrijk uitgangspunt bij het opzetten van de objectgeorienteerde Batavi-architectuur was om de ontwikkelsnelheid voor een nieuwe shop met een factor 5 terug te brengen ten opzichte van het oude ICEshop-platform en bestaande open source-webshops. Momenteel worden Engels en Nederlands ondersteund, een nieuwe taal kan in een week toegevoegd worden. ICEshop streeft met Batavi - dat ontwikkeld is met R&D-subsidie van Nederlandse overheid - naar 500 duizend downloads binnen 12 maanden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3076899). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.