Managed hosting door True

Centric verliest Reaal als BPO-klant

 

Reaal Verzekeringen heeft besloten de administratieve verwerking van hypotheken terug in eigen beheer te nemen. Vanaf mei 2007 was deze activiteit voor zeven jaar uitbesteed aan Ordina BPO. Die dienstverlener werd in het voorjaar van 2009 overgenomen door Centric. De waarde van het bpo-contract werd destijds geschat op 25 miljoen euro. Er werken ongeveer twintig mensen bij Centric voor Reaal. Deze mensen verhuizen met hun werk naar de Reaal-vestiging in Alkmaar, vertelt de woordvoerster van Centric.

Reaal heeft in overleg met de dienstverlener de uitbesteding in heroverweging genomen en kiest er nu voor om de bedrijfsprocessen weer naar zich toe te trekken. De verzekeraar verwacht dat de overgang in het eerste kwartaal van 2010 is afgerond.

Financial Solutions & Services

Centric hernoemde de divisie voor business process outsourcing kortgeleden van Ordina BPO in Centric Financial Solutions & Services (FSS). Daarmee wil het bedrijf zich beter positioneren als dienstverlener voor de financiële markt. De divisie werd in april 2009 overgenomen van Ordina en heeft ongeveer tien klanten, voornamelijk financiële instellingen.

Al eerder besloot een grote klant de uitbesteding ongedaan te maken. Halverwege 2008 besloot vermogensbeheerder Robeco het BPO-contract met het toenmalige Ordina BPO voortijdig te beëindigen. Aanleiding was een verschil van inzicht over het te gebruiken computersysteem waarop de processen zouden worden verwerkt.

Herstructurering

SNS Reaal, moederbedrijf van Reaal Verzekeringen, maakt de laatste tijd een turbulente periode mee. Het bank- en verzekeringsconcern heeft besloten de productgroep Verzekeringen en Pensioenen te herstructureren. Het is onbekend of het in eigen beheer terughalen van de administratieve verwerking van hypotheken, verband houdt met de herstructurering.

De woordvoerster van Centric zegt dat het besluit van Reaal in goed overleg met haar bedrijf is genomen. Ze bevestigt dat Centric FSS 'ongeveer' tien bpo-klanten heeft, maar wil niet kwijt welke dat zijn. Computable wacht nog op een reactie van Reaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3069685). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.