Managed hosting door True

Omzet detailhandel bijna 4 procent lager

 

De detailhandel heeft in juli van dit jaar 3,6 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er was sprake van een afname in zowel het volume als de prijzen. Het volume was 2,1 procent kleiner en de prijzen 1,5 procent lager. De prijsdaling was volledig toe te schrijven aan lagere brandstofprijzen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzetontwikkeling is positief beïnvloed door een andere samenstelling van koopdagen in juli van dit jaar ten opzichte van juli 2008. Na een globale correctie hiervoor komt de omzet bijna 5 procent lager uit.

 De supermarkten zagen in juli de omzet met ruim 3 procent toenemen. De omzetgroei van de supermarkten is hiermee in lijn met het eerste halfjaar, toen de groei uitkwam op bijna 3 procent. Bij de speciaalzaken was de omzet een half procent lager dan in het voorgaande jaar. Door deze resultaten boekten de winkels in voedings- en genotmiddelen als totaal een omzetgroei van bijna 3 procent.

De maand juli betekende voor de winkels in non-food net als de voorgaande 8 maanden een afname in de omzet. De omzet kromp met iets meer dan 5 procent. De winkels in consumentenelektronica kenden met een daling van bijna 15 procent de grootste terugval in omzet. De winkels in woninginrichting en doe-het-zelfwinkels volgden met beide ongeveer 9 procent minder omzet. De drogisterijen noteerden juist meer omzet dan een jaar eerder. De omzet in de kledingwinkels was vrijwel gelijk aan een jaar eerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3064450). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.