Managed hosting door True

Werkgever verwacht verbetering arbeidsmarkt

 

De arbeidsmarkt lijkt langzaam weer wat te verbeteren. Dat blijkt tenminste uit een enquête van werving- en selectiebureau Antal International. Het bedrijf, dat onder andere ict'ers werft, vroeg wereldwijd ruim zevenduizend werkgevers naar hun verwachtingen voor het komende kwartaal.

Volgens de onderzoekers verwacht 60 procent van de Nederlandse werkgevers dat hij of zij de komende drie maanden professionals of managers aanneemt. Daarmee is de Nederlandse baas een stuk positiever dan zijn collega's in andere landen: daar denkt iets minder dan de helft de komende tijd nieuwe personeelsleden te werven. Toch is ook deze groep minder somber dan tijdens dezelfde enquête van drie maanden geleden. Toen verwachtte 44 procent van de buitenlandse werkgevers op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers.

Bedrijfsvertrouwen

Dat neemt niet weg dat ongeveer een derde van alle werkgevers verwacht het komend kwartaal mensen te moeten ontslaan. Algemeen directeur Tony Goodwin van Antal International vindt het 'erg gedurfd en misschien een beetje roekeloos' te zeggen dat de wereldwijde economische crisis voorbij is. 'Maar er is geen enkele twijfel over het feit dat dit onderzoek reden geeft tot optimisme', stelt Goodwin. 'Het aanname- en ontslagbeleid is een van de meest accurate manieren om het bedrijfsvertrouwen te meten.'

Eerder bleek dat ook de zelfstandige zonder personeel (zzp) denkt dat de nabije toekomst hem goed gezind is. Bijna een derde van de zzp'ers verwacht dat de recessie binnen een jaar voorbij is, aldus de resultaten van de Nationale ICT-Enquête 2009. De onderzoekers denken dat het optimisme van freelancers komt doordat zij veel contact met de markt hebben en het effect van bewegingen in de markt direct ondervinden. Daardoor zouden zij tekenen van herstel sneller opmerken dan leidinggevenden van grote ict-bedrijven.

Antal International ondervraagt vier keer per jaar 7397 werkgevers in Europa, Afrika, India, China en de Verenigde Staten. De resultaten worden gepresenteerd in de zogeheten 'Global Snapshot'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3063248). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.