Managed hosting door True

Telco's stuwen verkoop 3G netbooks

 

Grote Europese telecomaanbieders stuwen de verkoop van 3G netbooks.

Dit meldt onderzoeksbureau Canalys. In de eerste helft van 2009 werden er 13.5 miljoen netbooks verkocht. Hierbij verkopen telecomaanbieders veel 3G notebooks in combinatie met een abonnement met een gemiddelde prijs voor 100 tot 200 euro. Vooral van Samsung, Asus, HP en Acer. Die notebooks draaien vrijwel allemaal op XP en later op Windows 7 dat weer goede zaken oplevert voor Microsoft.  HP heeft de meeste deals met telco's. Daarma volgt Samsung net de NC10 notebook. Volgens Canalys hebben Sony, Toshiba, Fujitsu en Lenovo nog niet snel genoeg ingespeeld om hun netbooks via telecomaanbieders te verkopen.

De pc-leveranciers zien in dat het telecomkanaal een goede business partner is. Zo is het succes van Apple's iPhone en Nokia smartphone mede te danken aan grote telecomaanbieders.

Forum

Het Britse channelonderzoeksbureau Canalys organiseert op 17 november 2009 in het Hilton Heathrow hotel in Londen het Canalys Mobility Forum EMEA 2009. Daar komen leveranciers van onder andere smartphones en netbooks bij elkaar om de kansen te bespreken voor het ict-kanaal. Onderwerpen zijn onder andere Android, Windows, mobiele applicaties en marktplaatsen. Ook wordt ingegaan om de steeds nauwere samenwerking tussen notebookleveranciers en telecomaanbieders. Verder zijn er sprekers van Canalys zoals Steve Brazier en Chris Jones, plus een aantal panelgesprekken.

Canalys mikt met het forum op resellers, telecomdienstverleners, softwareontwikkelaars en leveranciers van mobiele apparatuur. Deelname kost 650 euro.

Meer informatie en registratie: http://www.canalysmobilityforum.com/CNLS09001register.php  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3060259). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.