Managed hosting door True

Koppelverkoop Windows mag gewoon doorgaan

 

De koppelverkoop van Windows in combinatie met pc's mag van het kabinet gewoon doorgaan.

Na klachten van de Consumentenbond stelde SP-lid Arda Gerkens kamervragen over de koppelverkoop van Windows. Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk mogen oem-partners (pc-bouwers) en retailers zelf beslissen of ze een pc aanbieden met besturingssysteem of alleen een 'kale' computer.

Brancheorganisatie NLCW kon zich maar moeilijk vinden in de bevindingen van de Consumentenbond. "Bij vrijwel alle 300 bij de NLCW aangesloten winkels kan de consument kiezen voor Windows of een alternatief", zegt Sander Vale, voorzitter van de NLCW. "De gespecialiseerde computerwinkels leveren maatwerk, waarbij de keuze voor software uiteindelijk bij de consument ligt." In de praktijk blijkt echter dat er nauwelijks behoefte bestaat aan ‘kale' pc's. "Wanneer een consument een nieuwe computer aanschaft, wil hij in 99 procent van de gevallen ook de nieuwste Windows-software geïnstalleerd hebben om zo optimaal gebruik te kunnen maken van zijn nieuwe hardware."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3054779). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.