Managed hosting door True

Storage-markt kent pieken en dalen

 

Storage resellers die entry level iSCSI san- en midrange nas-oplossingen verkopen, bevinden zich in een groeiende markt. Andere storage-markten doen het wat minder. EMC blijft in de meeste gevallen marktleider. Dell doet heel goede zaken in de iSCSI san-markt.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC over het tweede kwartaal van 2009. De wereldwijde markt voor external disk storage nam in groei af, maar de verkoop van storage-oplossingen door gespecialiseerde resellers nam juist weer toe. Zo groeide de verkoop van iSCSI san (storage area networks) met 57,2 procent in het tweede kwartaal van 2009. De verkoop van fiber channel san-oplossingen groeide met 66,8 procent. Een dergelijke oplossing kost gemiddeld rond 15.000 dollar.

De verkoop van external disk storage systemen daalde met 18,8 procent in het tweede kwartaal van 2009. In totaal werd er 4,1 miljard dollar aan external disk storage systemen verkocht. De totale markt voor disk storage systemen daalde naar 5,7 miljard dollar. Dat is een daling van 18,7 procent. De daling werd veroorzaakt door een dalende vraag naar servers en de prijzenslag tussen leveranciers. EMC leidt de markt van external disk storage systemen met een aandeel 21,5 procent. IBM heeft 14,9 procent en HP 11,4 procent. Daarna volgt Dell met 9,8 en NetApp met 8,9 procent.

De verkoop van midrange nas (network attached storage) groeide met 20,7 procent in het tweede kwartaal van 2009. Gemiddeld kost een dergelijke oplossingen tussen de 15.000 en 50.000 dollar. De totale markt voor network disk storage markt (nas en open iSCSI san) daalde met 15,3 procent naar 3,2 miljard dollar. EMC is marktleider met 26 procent aandeel. IBM heeft 13,8 procent.

De open san-markt daalde wat omzet betreft met 23,8 procent. EMC heeft 23,1 marktaandeel.

De nas-markt daalde met 6,8 procent. In deze markt heeft EMC een aandeel van 38,7 procent en concurrent NetApp 26,1 procent. De iSCSI san-markt groeide met 27,2 procent in omzet. Dell heeft hier een aandeel van 35,3 procent en EMC van 15,7 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3054163). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Fijn dat iemand anders het ook zegt. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: de NAS voor het MKB is de leukste groei-business voor alle MKB resellers. Je verkoopt betrouwbaarheid en lost problemen op voor je klant op het gebied van zijn kostbare en gevoelige data. Naast de inzet voor backup en archivering heb je te maken met remote access, thuiswerken, toevoegen van capaciteit, uitbreiden van Exchange en VMWare servers met iSCSI-SAN. Voor een kleinere reseller is het DE manier om binnen te komen bij stevige MKB-klanten.
Die zogenaamde midmarkt NAS gaan in ons geval al tot 24TB in een 2U ReadyNAS rackmount. Da's geen speelgoed meer, ook niet in termen van de marge! Kom maar op heren, de winkel is open.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.