Managed hosting door True

Quint Wellington Redwood start outsourcing-onderzoek

 

Doel is om zoveel mogelijk kwantitatieve en kwalitatieve gegevens te verzamelen, zodat het bedrijf een helder beeld kan geven van de stand van zaken omtrent sourcing in de Benelux.

Anderzijds zal Quint de resultaten benutten in het advieswerk aan klanten bij trajecten waar het uitbesteden van dienstverlening een rol speelt. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Quint Research Center.

Quint Wellington Redwood betrekt zowel leveranciers als klanten bij het onderzoek en is volledig gericht op de bestaande outsourcing-deals binnen de Benelux. Aspecten die onderzocht worden, zijn onder meer aard van de uitbestedingsrelatie, de klanttevredenheid over de dienstverlening, de toekomstverwachtingen voor huidige en nieuwe uitbestedingrelaties en de overwegingen voor Business Process Outsourcing (BPO) en offshore-outsourcing. Het is voor het eerst dat deze onderwerpen systematisch en op grote schaal worden onderzocht in de Benelux.

‘Sourcing-vraagstukken staan sterk in de belangstelling en tal van vormen van sourcing maken op dit moment een sterke groei door’, zegt Arno IJmker, manager van de businessunit Sourcing bij Quint Wellington Redwood. ‘Voor Quint is kennisontwikkeling cruciaal. De resultaten van onderzoeken stellen onze klanten in staat een beeld te krijgen van de outsourcing-markt en de prestaties van de aanbieders van diensten. Hierdoor kunnen onze consultants hun klanten bij uitbestedingtrajecten van nóg gedegener en betrouwbaarder advies voorzien. Daarnaast profiteren ook leveranciers van outsourcing-diensten van de uitkomsten van dit onderzoek. Zij kunnen met de resultaten hun dienstverlening naar een hoger plan brengen.’

De unit Sourcing is, als onderdeel van Quint Wellington Redwood, de grootste adviesorganisatie in Nederland op het gebied van sourcing-consultancy. De unit telt nu 25 sourcing-consultants die klanten ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van een resultaatgerichte sourcing-strategie. De unit beschikt over alle specialismen op het gebied van sourcing, waaronder dealmaking, contractmanagement, mediation, offshore outsourcing, Business Process Outsourcing en application development outsourcing.
Quint voorziet een sterke groei van de consultancydiensten op het gebied van sourcing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/305054). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.