Managed hosting door True

Freecom komt in Japanse handen

 

Leverancier van draagbare opslagapparatuur Freecom is overgenomen door het Japanse Mitsubishi Kagaku Media (MKM). Dat Aziatische bedrijf maakt onderdeel uit van de MKM/Verbatim groep. Door de overname vergroot MKM/Verbatim zijn positie op de wereldmarkt voor externe opslagmiddelen. De producten van Freecom worden zowel door consumenten als door zakelijke gebruikers ingezet. Over de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

De van oorsprong Duitse leverancier Freecom gaat verder onder de bestaande naam. Volgens een woordvoerder heeft de overname geen gevolgen voor het personeelsbestand en het productaanbod.

Het niet-beursgenoteerde Freecom wordt ingelijfd door het beursgenoteerde MKM/Verbatim-groep. Die investeerder lijfde in 2007 onderdelen van SmartDisk, maker van opslagkaarten, in. Door de overname heeft die groep zowel opslagproducten op basis van harde schijven als flash-geheugen in zijn productaanbod. De overname van Freecom behelst alle bedrijfsmiddelen, patenten, technologie, ontwerpen en sales- en marketingkennis.

Zakelijk gebruik
Freecom levert in Nederland mobiele harde schijven aan KPN, XS4ALL en banken. Het bedrijf zegt dat de verdeling tussen levering aan consumenten en de zakelijke markt half om half is. Woordvoerder Cas de Heus: "We liggen bij elektronicazaken zoals Dixons, daar kennen veel mensen ons van, maar we leveren ook aan zakelijke klanten. Daar is veel vraag naar mobiele opslagoplossingen bijvoorbeeld door toename van thuiswerkers."

Freecom groeide sinds de oprichting twintig jaar geleden uit tot een wereldwijde leverancier van draagbare hardware voor gegevensopslag. Naast het hoofdkantoor in Rijswijk heeft het bedrijf verkoopkantoren in verschillende West-Europese en Aziatische landen. Naast harde schijven levert het bedrijf onder andere mediaspelers, usb-sticks, storage gatweways, en systemen voor tapeback-up.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3046811). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.