Managed hosting door True

Zarafa krijgt opdracht bij Franse spoorwegen

 

Softwareleverancier Zarafa heeft een contract gesloten met de ingenieursafdeling Maximiles van de Franse Spoorwegen (SNCF). De afdeling integreerde de op Linux-gebaseerde groupware van de Nederlandse leverancier met een open source erp-pakket. Zo zijn afspraken uit dit systeem ook zichtbaar op mobiele telefoons. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

'De werknemers van de ingenieursafdeling hebben zo een real-time agenda. Als een afspraak wordt gewijzigd is dat meteen zichtbaar op de telefoon, of dat nu een iPhone of een Blackberry is', vertelt directeur Brian Joseph van Zarafa. De leverancier werd gekozen op drie criteria. De software moest compatible zijn met verschillende mobiele platformen. Daarnaast wilde het bedrijf door de koppeling met het bestaande erp-pakket een totale enterprise-omgeving neerzetten. En het nieuwe systeem moest een open systeem zijn.

Door de klant werd in het begin wel wat sceptisch gereageerd, vertelt Joseph. 'Veel leveranciers zeggen wel dat hun applicaties open zijn, maar het is vaak moeilijk om de standaarden helder te krijgen. En dan zo helder dat de eigen ingenieurs van de klant het snappen', zegt de directeur.

Assemblée Nationale
De softwareleverancier haalde naast deze opdracht ook een andere Franse klant binnen bij het Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer. Daarom opent de leverancier binnenkort een kantoor in Parijs. Zarafa heeft, naast een kantoor in Nederland, ook panden in Duitsland en Brazilië. 'Duitsland en Frankrijk lopen voorop bij het gebruik van open source software', zegt Joseph.

De directeur verwacht uit Frankrijk dezelfde omzet te halen als in Duitsland. Joseph: 'Wij halen nu de meeste omzet uit Duitsland. In de hele Benelux is de omzet bijna net zo groot. Binnen twee jaar verwachten we twee kantoren in Frankrijk te hebben.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3044384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.