Managed hosting door True

Dixons presenteert World Press Photo in Rotterdam

 

Dankzij de medewerking van Dixons, die tot sponsoring besloot, zal World Press Photo (WPP) van 12 september tot en met 4 oktober te zien zijn op het Westelijk Handelsterrein aan de Van Vollenhovenstraat 15 in Rotterdam.

De reizende tentoonstelling komt voort uit de vermaarde jaarlijkse wedstrijd voor internationale persfotografen en sluit uitstekend aan bij de activiteiten van winkelketen Dixons, een van de bekendste aanbieders van persoonlijke elektronica. De winnende foto's van World Press Photo worden opgenomen in een jaarboek en een tentoonstelling die behalve in Rotterdam ook te zien is in meer dan honderd andere wereldsteden, waaronder Berlijn, Praag, Tokyo, New York en Montreal.

De foto's van de World Press Photo-tentoonstelling tonen alle aspecten van het menselijk bestaan en hebben als nieuwsfoto een grote actuele zeggingskracht. Op deze manier vraagt WPP niet alleen de aandacht voor fotojournalistiek in het algemeen, maar bevordert zij ook de grensoverschrijdende persvrijheid.

De World Press Photo-tentoonstelling is een breed en kwalitatief hoogwaardig evenement, dat bezoekers doet stilstaan bij intrigerende beelden uit het dagelijks leven, de natuur, sport en kunst en cultuur uit alle delen van de wereld.

Anthony Suau

De Amerikaanse fotograaf Anthony Suau heeft dit jaar de World Press Photo gewonnen. Een internationale vakjury koos zijn foto van een gewapende agent die in de Amerikaanse staat Ohio een verlaten huis doorzoekt, als beste persfoto van het jaar. De winnende foto was onderdeel van een reportage in Time Magazine over de kredietcrisis. De agent op de zwart-witfoto beweegt zich met getrokken pistool door een huis in Cleveland. De bewoners moesten het huis onder dwang verlaten, omdat ze de hypotheek niet meer konden opbrengen. De agent doorzoekt het huis om zeker te zijn dat de bewoners het huis verlaten hebben. "Op het eerste gezicht lijkt het een oorlogsfoto, terwijl het gaat over mensen die simpelweg hun rekening niet konden betalen", vertelt juryvoorzitter MaryAnne Golon. "Het is een andere oorlog, een economische oorlog." "Het is een tweeslachtige foto", zei jurylid Akinbode Akinbiyi. "Je moet erin duiken om uit te vinden wat het is. En dan zullen mensen over de hele wereld denken: dit is wat er met ons allemaal aan het gebeuren is."

Nederland

De Nederlandse fotograaf Roger Cremers viel in de prijzen in de categorie Kunst en Entertainment met een reportage over toeristen die in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op bezoek zijn. Cremers liet in een reactie weten `erg blij' te zijn met zijn prijs. "Het is een erkenning voor jarenlang werken." Naar eigen zeggen had hij niet zien aankomen dat hij een prijs in de wacht zou slepen. "Er zijn zoveel ontzettend goede fotografen en internationale namen. Je moet er daarom van uitgaan dat je niet zult winnen."Met zijn winnende foto wilde Cremers in beeld brengen hoe toeristen zich gedragen in Auschwitz. "De serie gaat over het gedrag van de gewone bezoeker, die eigenlijk gewoon een dagje weg is."

De officiële opening van de tentoonstelling is op vrijdag 11 september aanstaande om 20.00 uur.

Westelijk Handelsterrein

Het Westelijk Handelsterrein aan de Van Vollenhovenstraat 15 is een uniek complex van pakhuizen achter de statige gevels van het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Onder de schitterende glazen overkapping zijn galeries met moderne kunst, zeer gevarieerde restaurants en verrassende winkels gehuisvest. De tentoonstelling World Press Photo 2009 wordt opgesteld in drie pakhuizen op de benedenstraat van het Westelijk Handelsterrein, die speciaal voor deze gelegenheid worden aangepast.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3041180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.