Managed hosting door True

Directeur stapt op nu Nortel 'stabiliseert'

 

Algemeen directeur Mike Zafirovski heeft zijn functie bij de Canadese netwerkleverancier Nortel per direct neergelegd. Het in surseance verkerende bedrijf zou 'een natuurlijk omslagpunt' hebben bereikt, nu de omzet langzaam weer groeit. Dat meldt Nortel na bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal van 2009. De directie krimpt in van negen naar drie personen, onder leiding van herstructureringsdirecteur Pavi Binning.

Het bedrijf boekte van april tot en met juni 2009 een omzet van bijna twee miljard dollar (ongeveer 1,4 miljard euro). Dat is weliswaar een kwart minder dan dezelfde periode een jaar geleden, maar een stijging van 14 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2009. Het nettobedrijfsresultaat kwam in het tweede kwartaal uit op een verlies van 274 miljoen dollar (193 miljoen euro), wat ruim 2,4 keer zoveel verlies is als in dezelfde periode een jaar eerder. Het nieuwe verlies wordt grotendeels veroorzaakt door kosten voor reorganisatie (130 miljoen dollar), rentebetaling (74 miljoen dollar) en belastingen (62 miljoen dollar).

Transitiepunt
De Canadese fabrikant verkeert sinds eind januari 2009 in surseance van betaling. Sindsdien heeft het bedrijf 'zijn zaken weten te stabiliseren en zich aan zijn verplichtingen naar klanten kunnen houden', meldt scheidend ceo Zafirovski. Hij en vijf andere leden van de directie stappen op. 'We hebben een logisch transitiepunt bereikt', licht directievoorzitter Harry Pearce toe.

Nortel werkt sinds begin 2009 aan de ontmanteling van zijn organisatie, na slechte bedrijfsresultaten in het jaar ervoor. Het bedrijf verkocht delen van zijn grootste divisie Carrier Networks aan concurrent Ericsson en veilt in september zijn op één na grootste tak Enterprise Solutions. Wat resteert zijn de divisies Metro Ethernet Networks, Global Services, de gsm- en umts-activiteiten van Carrier Networks en de meerderheidsparticipatie in LG-Nortel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3020681). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.