Managed hosting door True

Nortel-baas Zafirovski op schopstoel

 

Mike Zafirovski, ceo van het Canadese Nortel, zou er binnen enkele weken de brui aan geven. Dat melden althans goede bronnen aan Amerikaanse media.

Niet echt moeilijk een verklaring te vinden voor het aanstaande vertrek: Zafirovski zou er onvoldoende in geslaagd zijn een ommekeer te realiseren bij het noodlijdende Nortel, zoals hij dat voordien wel goed deed bij Motorola en General Electric. Het bedrijf vroeg in januari uitstel van betaling aan. Inmiddels is gebleken dat het bedrijf in stukken wordt verkocht.

De cdma- en lte-divisies van Nortel zijn alvast voor 1,13 miljard dollar onder de hamer gegaan. Het Zweedse Ericsson was de koper, nadat het het eerste bod van Nokia Siemens zwaar had overtroefd. Al is het nog de vraag of die overname definitief is, want de Canadese Blackberry-fabrikant RIM heeft er bij het Canadese parlement op aangedrongen om die veiling te herbekijken. Voor de enterprise-divisie heeft Avaya al geboden, maar ook hier zal een veiling uitsluitsel moeten brengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3018486). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.