Managed hosting door True

SharePoint-certificering voor Macaw-medewerkster

 

Mirjam van Olst, SharePoint architect consultant bij de afdeling Information Worker Solutions van Macaw, heeft de titel Microsoft Certified Master (MCM) SharePoint behaald. Daarmee heeft ze bewezen een autoriteit op het gebied van Microsoft SharePoint te zijn. Ze is de eerste vrouw buiten Microsoft met deze exclusieve titel.

Kandidaten voor dit Master-certificaat gaan eerst door een zware selectie, waarbij ze moeten aantonen de nodige SharePoint-kennis al in huis te hebben. Daarna gaan zij voor een periode van drie weken naar Amerika, want deze gloednieuwe certificering kan alleen in het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond worden behaald.

"Microsoft Certified Master (MCM) SharePoint is de hoogste certificering voor SharePoint. Dat ik Certified Master ben, is niet alleen goed voor mij maar ook voor Macaw, want het bewijst onze SharePoint-expertise", zegt Mirjam van Olst. "De certificering beslaat het complete SharePoint-platform en is dus bijzonder breed. Daarom duurt de intensieve training rondom de MCM SharePoint-certificering ook drie weken. In die periode komen zo veel mogelijk aspecten aan bod, in trainingen, met zelfstudie en door middel van ‘hands on' werken met SharePoint. Het eerste (alfa) MCM SharePoint-traject was in november vorig jaar, dus het SharePoint-programma is nog gloednieuw. Ik heb samen met nog zeven andere partners meegedraaid in de bèta, waarvoor twee anderen en ik het examen hebben gehaald."

Rob Tummers, verantwoordelijk voor Microsoft Learning in Nederland: "Welverdiende felicitaties voor Mirjam met deze certificering! Ze is de eerste vrouw buiten Microsoft die deze hoogste SharePoint-certificering behaald heeft. Het komt niet vaak voor dat een vrouw zo diep in de techniek zit. Dat is bijzonder, al heeft ze daar zelf een hele nuchtere kijk op. Hopelijk zullen nog veel vrouwen een Microsoft-certificering behalen en vervult Mirjam hiermee een voortrekkersrol."

Microsoft SharePoint is een verzameling softwarecomponenten voor onder meer het delen van informatie via bedrijfsportals, samenwerking in teamverband, stroomlijning van dagelijkse bedrijfsprocessen, content management en zoeken binnen bedrijfsinformatie. Als SharePoint-architect en -consultant helpt Mirjam sinds 2004 bedrijven met de implementatie van SharePoint-oplossingen. Zij draagt vaak bij aan de SharePoint-community met blogs en artikelen, en spreekt regelmatig op SharePoint-evenementen. Mirjam is ook medeorganisator van de Dutch Information Worker User Group (DIWUG) en de Information Worker track van het Software Development Network (SDN). Beide zijn platformen voor mensen die geïnteresseerd zijn in oplossingen voor informatiewerkers, gericht op het uitwisselen van kennis.

Meer weten over de ervaringen van Mirjam? Zie haar blog(s) op: http://www.sharepointblogs.com/mirjam/archive/2009/04/08/the-microsoft-certified-master-experience.aspx  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3018377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.