Managed hosting door True

Opensourceleverancier profiteert van crisis

 

sparen

Ondernemingen staan steeds meer open voor open source software, mede dankzij de financiële crisis. Dat zegt onderzoeksbureau IDC. De onderzoekers hebben om die reden hun groeiverwachtingen voor de opensourcemarkt bijgesteld. Als het huidige groeipercentage van 22,4 procent zich voortzet, zal in het jaar 2013 over de hele wereld in totaal ruim acht miljard dollar winst worden gemaakt met open source software. In 2008 was dat nog een krappe drie miljard dollar.

De winst die IDC becijfert is enkel de winst uit de verkoop van open source software. Dat de broncode van software wordt vrijgegeven onder een opensourcelicentie hoeft namelijk niet te betekenen dat het gecompileerde product gratis is.

IDC's wereldwijde winstvoorspelling van acht miljard is dus slechts een kleine indicatie van het totaalbedrag dat er volgens IDC in 2013 zal worden verdiend aan opensourceproducten. Er zijn namelijk ook bedrijven die indirect geld verdienen met opensourceproducten, door de implementatie en ondersteuning ervan. Volgens IDC bevinden zich onder die groep steeds meer grote leveranciers. Zij nemen opensourceproducten in hun productaanbod op. Ook outsourcers maken, om beter op prijs te kunnen concurreren, steeds meer gebruik van open source software.

Volgens het marktonderzoeksbureau kan het bijna niet anders dan dat verkopers van gesloten software deze trend momenteel in hun portemonnee terug zien.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3016180). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.