Managed hosting door True

ICT branche trekt lering uit eerdere crisis

 

HILL Consulting Executive Find, headhunter voor managerial en commerciële functies bij internationaal opererende organisaties, heeft een onderzoek laten uitvoeren onder ICT ondernemingen naar de wijze waarop deze omgaan met de huidige economische crisis.

Uit dit onderzoek, uitgevoerd door de Haagse Hogeschool, blijkt dat ICT ondernemingen een sterke focus hebben op de eigenschappen van de commercieel verantwoordelijken, een aspect waarvoor tijdens de vorige crisis veel minder aandacht was. Tevens blijkt dat men totaal anders reageert op de economische crisis dan men deed in de vorige recessie in de periode 2001-2003. De grootste verschillen worden gevonden in de investeringen in marketing en advertising en Research en Development.

Uit het onderzoek blijkt dat ICT ondernemingen een duidelijk beeld hebben van de eigenschappen die de commercieel verantwoordelijken juist nu nodig hebben om toch succesvol te kunnen zijn. De belangrijkste aspecten die genoemd worden zijn kennis van de markt, ervaring en gedrevenheid. 50 procent van de respondenten geeft aan dat succes nu direct te verklaren is door individuele managers met deze eigenschappen. In tegenstelling tot de vorige economische recessie in de periode 2001-2003 blijkt dat er nu veel minder ICT bedrijven besparen op marketing & advertising (19 procent ten opzichte van 42 procent tijdens de vorige crisis). Ook het aantal ondernemingen dat bespaart op R&D is beduidend lager (4 procent ten opzichte van 14 procent tijdens vorige crisis).

"De verschillen zijn groot omdat er nu sprake is van een financiële crisis en geen ICT crisis zoals aan het begin van dit decennium", aldus Frank Bakker, partner bij HILL. "Toch zien we hiermee heel duidelijk aangetoond dat veel bedrijven de lessen die toen geleerd zijn, nu in de praktijk brengen. De toegenomen aandacht voor kwaliteit in salesteams, maar ook in marketing en R&D werpt nu duidelijk vruchten af."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3015992). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.