Managed hosting door True

Windows 7 haalt XP-niveau op netbook

 

Microsofts komende besturingssysteem Windows 7, zo blijkt uit een vergelijkende test, zit qua prestaties op een netbook op het niveau van XP. Niet beter, maar ook niet veel slechter.

Windows 7 gebruiken op een netbook veroorzaakt geen noemenswaardige prestatieproblemen ten opzichte van het ruim 7 jaar oude Windows XP, zo concludeert de testwebsite Legit Reviews na eigen doorgedreven benchmarktests.

De testers installeerden Windows 7 en Windows XP op een Asus Eee 1005HA-netbook. Ze lieten er een hele rist benchmarks op los, waaronder Futuremark 3DMark06 en PCMark05, Cinebench, wPrime, Sandra 2009, HDTune en Geekbench. Op zowat alle tests, behalve 3Dmark06 dat de grafische prestaties vergelijkt, scoorde Windows 7 slechts een klein beetje lager dan Windows XP. Zelfs de batterij hield het bijna zo lang uit als bij een netbook op XP.

Volgens de testers van Legit Reviews is dat goed nieuws voor een besturingssysteem dat toch uiterlijk en qua functionaliteiten een paar stappen vooruit betekent op XP. "Het lijkt erop dat Microsoft de meeste valkuilen van Windows Vista op een netbook heeft aangepakt, door het batterijleven en de prestaties aan te zwengelen tot een niveau dat heel dicht ligt bij het minder zware Windows XP." Om te concluderen: "Consumenten zullen kunnen geniet van de verbeteringen (in Windows, nvdr) sinds 2002 zonder de vrees hun netbook in een oude rammelkast te veranderen." Goed nieuws voor Microsoft dus, dat met Windows 7 natuurlijk ook een graantje hoopt mee te pikken van het succes van de netbooks, vandaag het best draaiende segment van de pc-markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3010822). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.