Managed hosting door True

Softwaremarkt groeit in 2010 met 1,53 procent

 

De wereldwijde softwaremarkt groeit in 2010 gemiddeld met 1,53 procent, aldus onderzoeksbureau Gartner.

Dit meldt de Britse CRN. Dat groei komt door een opleving in het Verre Oosten en Zuid-Amerika. In de EMEA-regio is de groei maar 0,45 procent. De Amerikaanse markt ziet een daling van 2 procent. Software leveranciers moeten volgens Gartner blijven investeren in verkoop- en marketingprogramma's, partnerships en een consultancy benadering als ze willen doorgroeien.

Gartner vroeg aan 1000 it-verantwoordelijken of in 2010 hun it-budget zou stijgen, dalen of hetzelfde zou blijven. 30 procent van de bedrijven in Azië ging voor stijgen, 28 procent in Noord-Amerika en 25 procent in EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

Specifiek voor software is er in EMEA een (erg lichte) stijging van 0,4 procent te noteren. In Zuid-Amerika is dat +2,5 procent en in Azië zelfs +4,3 procent. In Noord-Amerika gaan de softwareuitgaven wel nog achteruit met 2 procent.

Zowat 37 procent van de ict-budgetten gaat trouwens op aan infrastructuur (telecom, netwerken, pc's en helpdesk). Daar zijn volgens Gartner nog kostenbesparingen mogelijk. Klanten kunnen de vrijgekomen centen investeren in applicaties die innovatie stuwen en zo de concurrentiepositie verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3007541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.