Managed hosting door True

BT en IBM meest homovriendelijke bedrijven

 

BT Group, IBM en The Dow Chemical Company zijn de meest homovriendelijke bedrijven. Dat blijkt uit de eerste editie van de International Business Equality Index van de International Gay and Lesbian Chamber of Commerce (IGLCC).

De index gaat na hoe goed multinationals scoren op het gebied van diversiteit en inclusie, met de focus op de gemeenschappen van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. De index wordt opgesteld door een internationaal comité van homo's, lesbiennes en transseksuelen die leven en werken in acht verschillende landen in Europa en Noord-Amerika. De IGLCC werd in 2006 opgericht in Hamburg en is gevestigd in Montreal. Ze is actief in vijftien landen via zeventien kamers van koophandel en handelsorganisaties. 

Naast  BT en IBM beschouwen andere grote it-bedrijven zich als homovriendelijk en deden mee met het onderzoek van IGLCC. Dat waren onder andere Cisco, Philips, Intel en SAP.

De ict-sector wordt, door het erg grote aandeel mannen (8 à 9 op 10 werknemers), algemeen beschouwd als een nogal 'macho'-sector. Met 2 van de 3 meest homovriendelijke bedrijven in de top-3 lijst wordt dat cliché alvast wat genuanceerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3007458). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.