Managed hosting door True

'ICT-sector klimt uit het dal'

 

De ICT-sector klimt uit het dal en herstelt zich beter dan andere markten. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag in een rapport over de sector.

De ICT-sector klimt uit het dal en herstelt zich beter dan andere markten. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag in een rapport.

Met name de ict-sector in Aziatische landen kreeg flinke klappen. In mei en juni nam de groei in veel landen echter alweer toe. De afname in productiviteit is volgens de uitkomsten van het OESO-rapport ongeveer vergelijkbaar met de crisis in 2001 en 2002, toen de ‘internetbubble' uiteenspatte. Sommige sectoren hebben het gedurende deze crisis zelfs een stuk beter gedaan dan toen. Wel zijn er duidelijke regionale verschillen waarneembaar. De impact van de financiële crisis op de ict-sector was in de Aziatische landen het duidelijkst merkbaar. Met name Japan heeft het zwaar te verduren gehad, maar ook China werd harder geraakt dan in begin van de eeuw.

Sectoren
Dit komt onder andere door de verschuiving van de productie van Westerse landen naar Azië en Oost-Europa. Momenteel neemt de productiviteit echter weer snel toe. In Japan, China en Korea zijn de afgelopen maanden alweer positieve groeicijfers gerealiseerd.

De impact van de crisis is per sector heel verschillend. De hardware-sector is veel harder getroffen dan de dienstensector. De vraag naar producten uit de semiconductorindustrie, electronicasector en communicatie en ict-apparatuur daalde flink, waardoor deze hun groei totaal zagen inzakken. Maar ook de dienstensector groeide minder hard. Over het algemeen zakt de hardwaresector waaronder de halfgeleiderindustrie minder hard in dan tijdens de crisis van 2001 - 2002, terwijl sommige bedrijven in de dienstensector het juist slechter doen.

De ICT-sector presteert volgens OESO in deze recessie beter dan andere markten, zoals de autoindustrie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3006943). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.