Managed hosting door True

Producentenvertrouwen onverminderd laag

 

Producentenvertrouwen industrie blijft laag

Ondernemers in de industrie waren in juli vrijwel even somber als een maand eerder. Het producentenvertrouwen kwam uit op -14,8, tegen -15,0 in juni. Hoewel de stemming na het dieptepunt in februari dit jaar geleidelijk verbeterde, is deze nog altijd zeer negatief.

Dit meldt het CBS. Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: de verwachte productie in de komende drie maanden, het oordeel van de ondernemers over de voorraden gereed product en het oordeel over de orderpositie.

De ondernemers in de industrie waren pessimistischer over de verwachte productie dan in juni. Het aantal ondernemers dat een afname van de productie verwachtte was duidelijk groter dan het aantal dat een toename voorzag. Het oordeel over de voorraden gereed product verbeterde opnieuw, maar over de orderpositie bleven de ondernemers onverminderd somber.

Het aantal ondernemers dat aangaf dat de waarde van de orderontvangsten in de afgelopen drie maanden is afgenomen was nog steeds groter dan het aantal dat een toename zag. De index orderpositie (de orderportefeuille uitgedrukt in maanden werk) liep terug, van 101,4 in juni naar 98,4 in juli.

De industrie benutte in juli 76 procent van haar productiecapaciteit. Dit is een fractie meer dan in april dit jaar, toen de bezettingsgraad op ruim 74 procent bleef steken. De bezettingsgraad blijft echter uitzonderlijk laag. Vier van de tien ondernemers in de industrie gaven aan dat de productie stagneerde als gevolg van onvoldoende vraag. Bijna de helft van de ondernemers ondervond naar eigen zeggen in juli geen belemmeringen bij de productie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3005664). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.