Managed hosting door True

Windows 7 en Windows Server 2008 R2 in productie

 

Microsoft heeft na een uitgebreid testtraject Windows 7 en Windows Server 2008 R2 vandaag in productie genomen. Met deze release to manufacturing (RTM) is de ontwikkelfase van de nieuwe versies van deze desktop- en serverbesturingssystemen voltooid.

Microsoft heeft de 'release to manufacturing'(RTM) van Windows 7 en Windows Server 2008 R2 gelanceerd. Dat wil zeggen dat pc-fabrikanten de definitieve code krijgen doorgespeeld.

Netjes op tijd laat Microsoft de RTM van Windows 7 en Windows Server 2008 los op zijn OEM-partners. In januari was er al een vroege release beschikbaar voor ontwikkelaars. In mei werd de release candidate (RC) gelanceerd. "We gingen niet uit van grote wijzigingen na de RC en dat is ook zo gebleken", zegt Rich Reynolds, general manager van Windows Commercial Marketing. "Het was louter bugfixing na intensieve feedback van klanten, it-specialisten en partners."

De voorlopige feedback vanuit de markt is volgens hem positief. Zo zien grote bedrijven heil in de betere security en beheerbaarheid van Windows 7. Kmo's loven de tijdsbesparende mogelijkheden van het besturingssysteem (vb. Aero Snap om gemakkelijker vensters te beheren). OEM's zijn erg te spreken over de prestaties die Windows 7 in combinatie met de hardware aflevert: opstarten, afsluiten, energiebeheer, draadloze connectiviteit, ... In die mate dat Reynolds zich sterk maakt dat Windows 7 ook, en al snel, zal floreren op netbooks.

Agenda
Over het lanceringsschema van Windows 7 heeft Microsoft ook al een blogpost gelanceerd. Zo zullen software- en hardwareverkopers Windows 7 kunnen downloaden vanaf 6 augustus. Microsoft Partner Program Gold/Certified Members kunnen de RTM-versie vanaf 16 augustus downloaden. Abonnees van Microsoft Action Pack kunnen dat vanaf 23 augustus.

Volume License-klanten met een bestaande Software Assurance-licentie kunnen de RTM-versie vanaf 7 augustus downloaden. Volume License-klanten zonder die licentie mogen dat vanaf 1 september doen. It'ers en ontwikkelaars die lid zijn van TechNet of MSDN zullen vanaf 6 augustus met de RTM kunnen werken.

Op 22 oktober zouden de eerste pc's met Windows 7 voor consumenten in de winkels moeten liggen. Voor die thuisgebruikers, zo bevestigde Reynolds nogmaals, komt er ook een 'family pack', die tot 3 installaties van de home premium-versie toelaat. In Europa komt Windows 7 trouwens ook op de markt zonder browser Internet Explorer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3001615). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.