Managed hosting door True

Pc-markt blijft klappen incasseren

 

Het tweede kwartaal van 2009 bracht nog geen soelaas voor de pc-markt. Wereldwijd ging die er 5 procent op achteruit, in onze contreien (EMEA) tot zelfs 10 procent.

De analisten van zowel Gartner als IDC komen met cijfers van de pc-markt. Gartner stelt dat de wereldwijde verkoop jaar-op-jaar met 5 procent gedaald is tot 68,1 miljoen eenheden. Dat is beter dan verhoopt, waardoor het analistenkantoor voorzichtig een herstel oppert.

In de EMEA-regio blijft het nochtans huilen met de pet op. Afhankelijk van de bron zakte de markt met 10,9 procent (Gartner) of 9,8 procent (IDC). "En de bodem is er nog niet bereikt", klinkt het bij Gartner. IDC ziet vooral enorme klappen vallen op de Midden- en Oost-Europese markt. De pc-verkoop ging er tot 40 procent achteruit. In het Midden-Oosten en Afrika was er een heropleving met een groei van 4 procent. In West-Europa zakte de markt met 2,5 procent, een meevaller dankzij het enthousiasme voor mini-notebooks.

Bij de pc-leveranciers blijft HP de grootste in de EMEA-markt, al zakte de verkoop zowel volgens IDC als Gartner er lichtjes. Acer volgt op de voet dankzij sterke prestaties in de notebook- en mini-notebookmarkt. Dell houdt de derde plaats vast, maar groei zit er nog niet in. De top 5 wordt vervolledigd door Toshiba en Asus, maar die presteerden maar magertjes. Vooral Samsung lijkt een belangrijke concurrent te zullen worden, aangezien dat bedrijf zich erg agressief roert op de mini-notebookmarkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3000748). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.