Managed hosting door True

Directeur Ordina stapt na vier maanden op

 

Algemeen directeur Chris Jansen van Ordina Nederland stapt vier maanden na zijn aantreden op. Hij legt zijn functie per direct neer. Reden is een verschil van inzicht. Het zittend management van Ordina Nederland, bestaande uit elf mensen, neemt de taken van de vertrekkend directeur over. Ceo Ronald Kasteel gaat het team aansturen.

Een woordvoerster van het bedrijf wil niet ingaan op het verschil van inzicht. De raad van bestuur van de dienstverlener en Jansen zouden in goed overleg afscheid van elkaar genomen hebben, schrijft de organisatie in een persbericht. De woordvoerster benadrukt dat het managementteam een hecht en gedreven team is. Zij verwacht geen problemen met de extra taken voor de teamleden.

In september 2008 stapten Philip van Blanken en Eddy Vermeire op. Deze twee vormden samen met algemeen directeur Ronald Kasteel en financieel directeur Hans den Hartog het uitvoerende comité dat de strategie van het bedrijf bepaalt. De dienstverlener besloot in december deze twee functies toch te vervangen, omdat Kasteel en Den Hartog er te veel werk bij kregen. Chris Jansen en Bart de Jong werden in maart 2009 aangesteld. De Jong vervult de functie van financieel directeur voor Ordina Nederland.

In het Financieele Dagblad meldde Kasteel over de periode waar hij meer taken op zich nam: 'Ik zat gewoon nokvol (...) Ik had die dingen graag aan anderen overgelaten. Het is zeker niet de bedoeling geweest dat ik alles zelf ging doen.' Volgens de woordvoerster doet deze situatie zich nu niet meer voor, omdat de taken nu op een andere manier verdeeld zijn.

Extra geld

De dienstverlener regelde in juni 48 miljoen euro extra geld. Dat deed het met een aandelenemissie en een nieuwe lening. Het bedrijf hoopte zo zijn financierings- en kapitaalbasis te versterken. 20,7 miljoen daarvan komt beschikbaar door de verkoop van nieuwe aandelen aan verzekeraar Delta Lloyd, aan investeringsmaatschappijen Cyrte en Janivo en aan klanten van de bank MeesPierson. Bovendien leent de automatiseerder 27,5 miljoen euro van ING en Delta Lloyd.

Ook voerde het bedrijf een aangepaste bonusregeling door. De oude regeling 'ademde' niet genoeg mee met de markt, volgens de woordvoerster. De werknemer kreeg zijn bonus ongeacht of het bedrijf nu winst of verlies maakte.Read more: http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/outsourcing/2996848/1276946/directeur-ordina-stapt-na-drie-maanden-op.html#ixzz0LVeZBgMr

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2996978). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.