Managed hosting door True

Google migratietool van Lotus Notes naar Apps

 

Google introduceert Google Apps Migration for Lotus Notes. Met deze tool zegt Google Enterprise voor een naadloze migratie van e-mail, agenda en contacten uit Lotus Notes te verzorgen.

"De barrières voor bedrijven om over te stappen op onze zakelijke oplossingen worden een voor een weggenomen", zegt Erik de Muinck Keizer, Territory Manager Google Enterprise Benelux. "Zo kondigde we vorige maand ook Google Apps Sync voor Outlook aan. Het is belangrijk organisaties te ondersteunen bij het migratieproces en dit voor hen zo makkelijk mogelijk te maken. Met de deze tool voor Lotus Notes spreken we een nieuwe groep gebruikers aan waarvoor een eenvoudige overstap naar Google Apps nu ook snel te realiseren is."

Google Apps Migration for Lotus Notes biedt eenvoudige migratie vanaf de server zonder dat gebruikers hiervoor extra acties hoeven te ondernemen. Zij kunnen zelfs tijdens het migratieproces gebruik blijven maken van Notes. Na de migratie opent Gmail Notes-links automatisch in Lotus Notes. Kantoren met verschillende vestigingen kunnen ook tegelijk migreren, het beheer kan daarbij centraal of lokaal toegewezen worden.

Migratie van 40.000 medewerkers
Google partner CapGemini gebruikte de tool al om 30.000 medewerkers van Valeo, leverancier van auto-onderdelen, te migreren naar Google Apps. JohnsonDiversey, wereldwijd leverancier van schoonmaak- en hygiëneproducten migreerde recent 10.000 medewerkers naar Google Apps vanuit Lotus Notes. In deze video spreekt CIO, Brent Hoag over het verloop van het migratieproces.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2995326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.