Managed hosting door True

3Com bestaat dertig jaar

 

Netwerkleverancier 3Com Corporation bestaat dertig jaar. Drie decennia geleden richtte Ethernet-uitvinder Bob Metcalfe het bedrijf op.

3Com staat vandaag bekend als leverancier van datanetwerkoplossingen."Is het alweer dertig jaar geleden dat 3Com is opgericht?", vraagt Bob Metcalfe, oprichter van 3Com en nu Polaris-partner. "Computer communicatie compatibiliteit - of kort gezegd 3Com - was een behoorlijk vernieuwend idee in 1979. Personal computers waren er haast nog niet, de meeste computers waren Apple II's. En het World Wide Web liet nog tien jaar op zich wachten. Ons idee bij de oprichting was om open netwerkstandaarden te promoten en we focusten ons hiervoor op drie zaken: Ethernet, TCP/IP en UNIX. Onze klanten waren enthousiast over de standaarden en onze allereerste PC LAN-producten. We groeiden met onze producten mee volgens de ‘wet van Metcalfe': V~N^2 - de waarde van een netwerk neemt kwadratisch toe met het aantal aangesloten apparaten."

De geschiedenis van 3Com kenmerkt zich door klantgerichte technologische innovaties. Het bedrijf begon met de eerste commerciële toepassing van TCP/IP voor UNIX, daarna kwam de introductie van de eerste ‘Thicknet' Ethernet Transceiver, de 3C100. Andere innovaties waren:

de eerste Ethernet-adapterkaart ter wereld voor de pc;
het eerste commerciële besturingssysteem ter wereld voor netwerken - Etherseries;
het commercieel inzetten van ‘Ethernet bridging', wat later ‘Ethernet switching' werd;
het gebruik van Application Specific Integrated Circuits (ASIC's) om zo de kosten en complexiteit van netwerken terug te brengen;
de stapelbare Ethernet-hub en -switch;
de uitvinding en het commercieel inzetten van Power-over-Ethernet (PoE);
de uitvinding van IRF (XRN)-stapeltechnologie met virtueel chassis;
commerciële toepassing van Voice-over-IP (VoIP).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2994039). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.