Managed hosting door True

Woon-werkverkeer kost 39 werkdagen per jaar

 

Flexibel werken kan werknemers in Europa zeventig minuten per dag besparen, aldus een onderzoek van Dynamic Markets in opdracht van Avaya.

Wie niet langer elke dag hoeft te pendelen tussen huis en kantoor, en de eigen werktijden en -plek kiest, bespaart per dag tot zeventig minuten. Door flexibel te werken, verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook het welzijn en de motivatie. Dat blijkt uit een Europees onderzoek dat Dynamic Markets uitvoerde in opdracht van Avaya.

42 procent van de respondenten zegt de uitgespaarde tijd te besteden aan afspraken en het afronden van zaken die anders onder de kantooruren plaatsvinden. Maar 55% zegt evengoed de tijd te willen doorbrengen met familie of te gebruiken om te relaxen (45 procent). 21 procent van de respondenten zou de gewonnen tijd gebruiken om méér te werken, een kwart om te sporten.

Op basis van de resultaten van de 3.518 respondenten verspreid over zes Europese landen, concluderen de onderzoekers dat flexibel werken zorgt voor een betere balans tussen werk en privé, en een sterkere familieband. Een ruime meerderheid van de ondervraagden (60%) zegt overigens nog steeds de auto te gebruiken om te pendelen. De theorie dat flexibel werken ook het aantal auto's op de weg drastisch zal verminderen, lijkt volgens dit onderzoek dus te kloppen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2992969). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.