Managed hosting door True

Maandag een 'webbesturingssysteem' van Microsoft?

 

Op internet wordt volop gespeculeerd over belangrijke aankondigingen die Microsoft maandag zou doen: Windows 7 klaar, of een concurrent voor Chrome OS?

De doorgaans goed geïnformeerde blogger en ex-werknemer bij Microsoft Robert Scoble meent te weten dat Microsoft maandag op de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC 2009) in New Orleans met een grote aankondiging komt. Via zijn FriendFeed stuurde hij dit letterlijke bericht de wereld in: "Why did Google announce Chrome OS this week? Well, of course, Microsoft has a big announcement coming on Monday (I'm embargoed)."

Waar hij precies op doelt, is onduidelijk. Mogelijk op de algemeen verwachte aankondiging dat Microsoft klaar is met Windows 7 en dat de RTM-versie ("Release To Manufacture") naar de pc-fabrikanten kan verstuurd worden. Ondertussen wordt door bloggers, analisten en technologie-enthousiastelingen volop gespeculeerd dat de aankondiging ook een rechtstreekse reactie op Chrome OS van Google kan zijn. Van Microsoft is immers bekend dat het Research-team uit Redmond al een hele tijd bezig is met de ontwikkeling van Gazelle: een browser met de attitude van een besturingssysteem. Wou Google met de plotse aankondiging van Chrome OS concurrent Microsoft last-minute de loef afsteken? Maandag weten we het.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2990428). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.