Managed hosting door True

EMC wint strijd om Data Domain

 

NetApp ziet af van hoger bod op Data Domain. Concurrent EMC bood onlangs meer voor de deduplicatiespecialist. EMC mag Data Domain nu inlijven.

NetApp heeft inmiddels de fusieovereenkomst met Data Domain vernietigd. NetApp wilde Data Domain overnemen voor 1,5 miljard dollar. EMC kwam toen met een tegenbod van 1,8 miljard dollar. NetApp bood daarop 1,9 miljard dollar. EMC legde toen 2,1 miljard dollar op de tafel.

Joe Tucci, ceo van EMC: "Dit is een aantrekkelijke overname, zowel strategisch als financieel.  We zien er naar uit om Data Domain  in onze nieuwe generatie disk-gebaseerde backup en archiveringsoplossingen te integreren. Ik heb heel veel respect voor de mensen, technologie en business van Data Domain. Onze onderdelen, klanten en partners zullen heel veel profijt hebben van Data Domain."

Het een uitdaging voor de directie van Data Domain wat er nu moet gebeuren nu EMC het bedrijf heeft overgenomen. Ceo Frank Slootman en andere directieleden van Data Domain wilden het liefst met NetApp in zee.

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde dataprotectie. De oplossingen worden door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en ‘data recovery' te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren.

Data Domain omschrijft zichzelf als fabrikant van enterprise protection storage-systemen. Het levert een appliance voor back-up to disk waarbij op block niveau wordt gededupliceerd. Hierbij worden dubbele blocken slechts eenmaal opgeslagen, met als resultaat een compressiefactor van maximaal vijftig keer. Daardoor is de prijs van back-up to disk gelijk aan tape geworden. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances.

Volgens de website van de Nederlandse storage reseller Databasement heeft Data Domain zich inmiddels ontwikkeld tot de beste technologie voor het bouwen van betrouwbare, efficiënte en kosteneffectieve architecturen voor dataprotectie.

In Nederland werkt Data Domain vanuit Hoofddorp met drie medewerkers, aldus de website van itdirectory.nl. NetApp heeft een kantoor in Schiphol-Rijk. EMC heeft een kantoor met rond de 200 medewerkers in Nieuwegein.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2990067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.