Managed hosting door True

OKI Data koopt LED-productielijn Renesas Technology

 

OKI Data Corporation en Renesas Technology hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie door OKI Digital Imaging Corporation (ODI) van de voormalige semiconductor productielijn van de Gunma Development Design and Device divisie van Renesas Eastern Japan Semiconductor, in Takasaki.

OKI Data voorziet een verdubbeling van de LED-printerverkopen in 2011 (ten opzichten van de 2008 verkopen). Om dit mogelijk te maken is het noodzakelijk om de LED-productie uit te breiden. ODI is de OKI werkmaatschappij waar LED-printerkoppen worden ontwikkeld en geproduceerd. Dat vindt momenteel plaats in de ODI fabriek in Hachioji. Deze activiteiten worden in april 2010 naar de fabriek van Renesas in Takasaki verplaatst.

De clean room van de Renesas fabriek is twee keer zo groot als de huidige capaciteit van OKI, terwijl deze ook een hoger zuiverheidniveau heeft. Door de productie efficiënter aan te pakken, verwacht OKI de productiecapaciteit te kunnen verviervoudigen. Dat moet dan voldoende zijn om ook de toekomstige groei te kunnen faciliteren. De nieuwe fabriek staat nabij OKI Data's Takasaki ontwikkelafdeling. Door deze gunstige ligging verwacht OKI dat de productontwikkeltijd aanzienlijk te kunnen bekorten; dit was van doorslaggevende betekenis voor de acquisitie. De acquisitie zal op 30 november 2009 zijn voltooid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2989784). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.