Managed hosting door True

Gartner ziet ict-uitgaven verder dalen

 

Gartner ziet de ict-bestedingen dit jaar met zes procent dalen. In maart verwachtte het onderzoeksbureau nog een daling van 3,8 procent.

Gartner gaat voor dit jaar uit van een wereldwijde ict-omzet van 3,2 miljard dollar. Vorig jaar werd nog 3,4 miljard dollar uitgegeven. De economische malaise zou intussen over haar hoogtepunt heen zijn, maar de ict-budgetten staan nog steeds onder druk, en consumenten houden de hand nog steeds op de knip.

Volgens Gartner zal de markt zich pas echt herpakken in 2010. In dat jaar zou de softwareverkoop een stijging van 3,2 procent kunnen noteren, terwijl services zouden groeien met 3 procent. Nog volgens de onderzoekers zou de telecommarkt er met 2,3 procent op vooruit gaan, en zou de hardwaremarkt langzaamaan stabiliseren.

Overigens krijgt de hardwaremarkt het zwaar te verduren in 2009, met een daling van maar liefst 16,3 procent. Telecom en services moeten 4,6 en 5,6 procent inleveren. De softwaresector wordt min of meer gespaard, en moet een daling van 'slechts' 1,6 procent noteren.

Sectorgenoot Forrester voorspelde onlangs nog een daling van 11 procent voor 2009. Waarmee volgens de Forrester-analisten de bodem zou bereikt zijn. Zij zien de Amerikaanse ict-markt al heropleven in het vierde kwartaal. De rest van de wereld volgt begin volgend jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2989707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.