Managed hosting door True

EMC verhoogt bod op Data Domain

 

EMC blijft in de strijd met NetApp om deduplicatiespecialist Data Domain. EMC verhoogt zijn bod op Data Domain naar 2,1 miljard dollar.

EMC verhoogt het bod per aandeel van 30 dollar naar 33,50 dollar. Dat is 2,1 miljard dollar in totaal. De directie van Data Domain wees eerder het bod van EMC af. NetApp biedt 30 dollar per aandeel. Analisten denken dat EMC NetApp een dure prijs wil laten betalen voor Data Domain en financieel zwakker wil maken. Ook is het een uitdaging voor de directie van Data Domain wat er nu moet gebeuren met het hogere bod van EMC. Ceo Frank Slootman en andere directieleden van Data Domain willen het liefst met NetApp in zee. Op 17 augustus komen de aandeelhouders van Data Domain bijelkaar om te praten over het bod van NetApp. Dan zal het wel een nieuwe bod moeten uitbrengen.

Data Domain levert oplossingen voor disk- en netwerkgebaseerde dataprotectie. De oplossingen worden door grote en kleine bedrijven ingezet om back-upkosten te verlagen en ‘data recovery' te vergemakkelijken. Bovendien is Data Domain transparant te integreren in bestaande back-upinfrastructuren.

Data Domain omschrijft zichzelf als fabrikant van enterprise protection storage-systemen. Het levert een appliance voor back-up to disk waarbij op block niveau wordt gededupliceerd. Hierbij worden dubbele blocken slechts eenmaal opgeslagen, met als resultaat een compressiefactor van maximaal vijftig keer. Daardoor is de prijs van back-up to disk gelijk aan tape geworden. Hoge snelheid, redundantie en replicatie zijn enkele kenmerken van de Data Domain Restorer appliances.

Volgens de website van de Nederlandse storage reseller Databasement heeft Data Domain zich inmiddels ontwikkeld tot de beste technologie voor het bouwen van betrouwbare, efficiënte en kosteneffectieve architecturen voor dataprotectie.

In Nederland werkt Data Domain vanuit Hoofddorp met drie medewerkers, aldus de website van itdirectory.nl. NetApp heeft een kantoor in Schiphol-Rijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2987967). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×