Managed hosting door True

Populariteit van Blu-ray Disc in Nederland neemt toe

 

Ondanks de recessie stijgt de populariteit van Blu-ray Disc, de opvolger van dvd. In de eerste maanden van 2009 werden vijfmaal zoveel Blu-ray Disc spelers verkocht als in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de films gaan steeds vaker over de toonbank. Sinds het begin van 2009 heeft de Nederlandse consument al meer dan 6,7 miljoen euro aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. Dat is een stijging van 200% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De stijgende populariteit van Blu-ray Disc verklaart Daniëlle Tamis van de Stichting Blu-ray Disc Promotie door de toename van ‘cocooning' in economisch mindere tijden. "Mensen bezuinigen op ontspanning buitenshuis. Thuis gezellig een avondje film kijken op Blu-ray Disc, blijkt voor velen een prima alternatief te zijn voor een bezoek aan het café, het theater of een concert. Daarnaast ontdekken steeds meer mensen dat zij met hun PlayStation3 ook van Blu-ray Disc films kunnen genieten."

Meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens heeft een HDTV. Met Blu-ray Disc kunnen zij een avond film kijken of gamen in de allerbeste kwaliteit. De beeldkwaliteit van Blu-ray Disc is 5 keer scherper dan bij dvd en het geluid is kristalhelder. Bij de overstap op een Blu-ray Disc speler gaat de filmcollectie op dvd niet verloren. Want een Blu-ray Disc speler speelt ook dvd's af. Op dit moment hebben al meer dan 400.000 Nederlandse huishoudens een Blu-ray Disc speler, waaronder de spelconsole PlayStation3. Ook desktopcomputers en laptops bevatten steeds vaker een Blu-ray Disc speler.

Sinds de grote doorbraak van Blu-ray Disc in het najaar van 2008, kiezen steeds meer mensen er voor om films op Blu-ray Disc te kijken. Inmiddels zijn al meer dan 500 titels beschikbaar, waaronder de bestsellers The Dark Knight, Hancock, Wanted, The day the earth stood still en Bolt. Voor de PlayStation3 zijn o.a de games Little Big Planet en Killzone 2 populair.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2980328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.