Managed hosting door True

Gekweld Nortel werkt aan zijn ontmanteling

 

De verkoop van een bedrijfsonderdeel aan Nokia Siemens Networks toont dat de Canadese netwerkfabrikant Nortel werk maakt van zijn voornemen om de onderneming te saneren en klaar te stomen voor verkoop. Hoewel in de markt veel interesse is in divisies van Nortel, laat de grote verkoopronde nog op zich wachten.

De netwerk- en telecomfabrikant, die sinds begin 2009 in surseance van betaling verkeert, probeert zijn divisies zo veel mogelijk verticaal te integreren als keten van onafhankelijke bedrijven. 'We nemen de noodzakelijk stappen om er zelfstandige ondernemingen van te maken', zegt algemeen directeur Mike Zafirovski.

Half juni 2009 werd bekend dat Nortel zijn cdma- en lte-activiteiten kan verkopen aan branchegenoot Nokia Siemens Networks. De transactie levert Nortel ongeveer 650 miljoen dollar op, circa 470 miljoen euro. Tenminste 2500 medewerkers verhuizen naar hun nieuwe werkgever Nokia Siemens Networks. Dat is ongeveer 10 procent van het personeelsbestand.

In de etalage
In februari 2009 verkochten de Canadezen hun applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware. Diverse andere bedrijfsonderdelen van Nortel staan nog steeds in de etalage. Hoewel in de markt veel interesse blijkt voor de onderdelen blijkt te zijn, laten de daadwerkelijke verkoopbesluiten nog op zich wachten.

Zo hebben netwerkleveranciers Avaya en Siemens Enterprise Communications elk wel een bod uitgebracht op het Nortel-onderdeel dat telefoonsystemen verkoopt aan zakelijke klanten, maar tot verkoop is het nog niet gekomen. Bovendien broedt een investeringsmaatschappij op een plan om delen van Nortel en Motorola samen te voegen tot een nieuwe mobieltjesfabrikant. Dit plan ligt ook nog steeds op de plank.

Meesleuren
Een succesvol onderdeel van Nortel, de joint venture LG Nortel, staat ook in de etalage. In mei 2009 besloot Nortels directie zich terug te trekken uit deze leverancier van hardware voor bedrade en draadloze telecommunicatie en netwerken. Nortel heeft er een meerderheidsaandeel in en wil de joint venture niet meesleuren in de financiële perikelen van het moederbedrijf. De joint venture werd samen met de Koreaanse elektronicareus LG in 2005 opgericht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2978703). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.