Managed hosting door True

Microsoft: geen verlengde downgrade naar XP

 

Microsoft Nederland is niet op de hoogte van het verlengen van de downgrade van Windows 7 naar Windows XP. Dat zegt productmanager Olivier van Noort van de softwaremaker. Op internet zijn diverse artikelen te vinden, waarin wordt gesteld dat de softwaremaker de periode dat gebruikers de licentie van Windows 7 kunnen downgraden naar Windows XP, verlengt van zes maanden naar anderhalf jaar. 'Ik heb diverse afdelingen gebeld, maar zij zeggen allen van niets te weten', zegt Van Noort.

Normaal gesproken kunnen gebruikers die een nieuwe computer met een Windows-licentie aanschaffen het besturingssysteem downgraden naar een eerdere versie. Microsoft besloot onlangs dat gebruikers bij Windows 7 het besturingssysteem ook kunnen downgraden naar Windows XP, twee versies eerder. Dat kan tot zes maanden na de verschijning van Windows 7. Het besturingssysteem verschijnt op 22 oktober 2009.

De nieuwe versie van besturingssysteem kent zes versies, waarvan twee zijn bedoeld voor de zakelijke markt. Anders dan bij Vista, hebben uitgebreidere versies van Windows 7 alle mogelijkheden van eenvoudiger versies. 'Bij Windows Vista was het zo dat een versie hoger op de ladder soms functies niet had, die wel zaten in een versie eronder. Dat is nu aangepast', aldus Van Noort.

Direct Access
Het belangrijkste verschil tussen de versies Enterprise en Professional is volgens Van Noort dat in de Enterprise-versie Direct Access ingebakken zit. Gebruikers kunnen zonder vpn-verbinding inloggen op het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is het encryptieprogramma Bitlocker, dat zit ingebakken in de Enterpise- en Ultimate-versie, uitgebreid. Nu kan ook data op usb-sticks worden versleuteld.

Voor thuisgebruikers is er de versie Windows 7 Home Edition. Er komt ook een aanpaste versie op de markt voor ontwikkelingslanden. Voor de netbookgebruiker is er de versie Windows 7 Starter. Computerhobbyisten kunnen kiezen voor de versie Windows Ultimate.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2975320). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.