Managed hosting door True

IBM levert virtuele desktops in de cloud

 

Werkplek

IBM breidt zijn cloudaanbod uit met twee diensten. De ict-leverancier biedt bedrijven capaciteit om software te testen in de 'cloud'. Dat kan op twee manieren: ofwel binnen IBM's datacenters ofwel binnen de eigen bedrijfsmuren. Daarnaast biedt Big Blue virtuele desktops, die ofwel draaien binnen IBM's datacenter, ofwel op infrastructuur van de klant. Zo werpt 'Project Blue Cloud', dat in november 2007 startte, beetje bij beetje nieuwe vruchten af.

De term cloud heeft veel betekenissen, maar wordt door organisatieadviesbureau McKinsey omschreven als een hardwaregebaseerde dienst die reken-, netwerk- en opslagcapaciteit biedt. Afnemers betalen abonnementsgeld voor de cloudcapaciteit die ze gebruiken. Omdat binnen de cloud het beheer van de hardware niet meer in handen is van de koper, aarzelen veel bedrijven om hun applicaties er onder te brengen. De verwachting is daarom dat bedrijven de komende jaren zullen kiezen voor een ‘hybride cloudmodel', waarbij ze slechts een deel van hun software laten draaien in de datacenters van cloudleveranciers. Een ander deel virtualiseren ze binnen hun eigen datacenter in de vorm van een privécloud.

IBM's cloudstrategie biedt gebruikers daarom maar liefst drie opties: ze kunnen ofwel diensten afnemen die draaien binnen de IBM-datacenters, ofwel IBM vragen een cloud voor hen te bouwen binnen hun eigen datacenter, ofwel  binnen hun datacenter zelf een privécloud bouwen op basis van CloudBurst. De leverancier kondigde in mei op de conferentie Impact 2009 in Las Vegas deze appliance al aan. Deze combinatie van hardware en software kan worden gebruikt voor het beheren van serverimages binnen een privécloud. De onderneming presenteerde toen ook BPM BlueWorks, een op SaaS-gebaseerde oplossing voor business process management (BPM).

Testomgeving
IBM concretiseert zijn cloudstrategie nu verder met de aankondiging van twee nieuwe clouddiensten. Met Smart Business Development & Test kunnen ondernemingen de publieke cloud gebruiken als softwaretestomgeving. Met Smart Business Test Cloud kunnen bedrijven hetzelfde doen, maar dan binnen een privécloud die is gebouwd door IBM. Daarnaast biedt de leverancier virtuele desktops. Ook die kunnen op twee manieren worden afgenomen. Smart Business Desktop Cloud draait op infrastructuur van de klant en de Smart Business Desktop-variant draait binnen de datacenters van de leverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2973546). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.