Managed hosting door True

Samsung meer actief in zakelijke markt

 

Fabrikant Samsung wil een belangrijkere rol in de zakelijke markt spelen. Naast gsm's, moeten onder meer projectoren en een portfolio van compacte laptops daar voor zorgen.

Samsung is traditioneel gekend als een belangrijke speler in de B2C-markt voor huishoudelektro en pc- en multimediaapparatuur. Toch is naar eigen zeggen de B2B-verkoop al goed voor 20 procent van de totale omzet van de Benelux-afdeling die vorig jaar op meer dan 1 miljard euro afklokte.

Een flink deel van de B2B-omzet is voor rekening van gsm's en smartphones. Zo gaat Samsung voor dit jaar uit van een stijging met 82 procent in gsm's met een aanraakscherm en 74% in de zogenaamde hybride toestellen: dat zijn smartphones die naast een touchscreen ook een volwaardig toetsenbord hebben.

Samsung maakt overigens steeds minder onderscheid in gsm's die voor de consumenten- dan wel de bedrijvenmarkt bedoeld zijn. "Elke business gebruiker is nu eenmaal ook een residentiële gebruiker wanneer hij 's avonds thuiskomt", zegt Kristof Van Huffel, telecomverantwoordelijke bij Samsung. Enkele van de nieuwere toestellen hebben bijvoorbeeld een aparte knop waarbij je de gsm kunt switchen van werkmodus naar de 'consumer'-stand. Daarnaast is een duidelijke trend merkbaar waarbij consumenten-gsm's steeds meer tot voorheen zakelijke functies opgespeld krijgen zoals push e-mail - ook voor bijvoorbeeld Gmail.

Maar voor een verdere groei in B2B, is meer nodig dan mobieltjes. Precies daarom is Samsung in de projectormarkt gestapt. Rijkelijk laat, maar de ambities liegen er niet om: tegen 2011 willen de Zuid-Koreanen het grootste marktaandeel hebben. Voor de markt van compacte notebooks ligt een soortgelijk scenario klaar om in de top-3 te geraken tegen 2011. In het laatste kwartaal van 2008 is Samsung voor dit segment al doorgestoten tot de zesde plaats en was het bedrijf volgens Gartner de sterkste groeier. Acer, HP, Asus, Toshiba en Dell vormen er de top-5.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2972044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.