Managed hosting door True

IT-sector houdt langst stand in kredietcrisis

 

De IT-sector houdt het langst stand in de kredietcrisis. Dat constateert kredietverzekeraar Euler Hermes in het wereldwijde onderzoek de Global Sectors Outlook. Andere opvallende ontwikkelingen zijn het achterblijven van de Nederlandse productie van elektronicaonderdelen en staal ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde.

"Door de onlosmakelijke verbondenheid van IT en communicatie technologieën in de economie is de IT-sector één van de weinige branches die door blijft groeien, ondanks de huidige crisis," zegt Walter Toemen, directeur Risk van Euler Hermes. "Vooral doorlopende contracten en lange termijn investeringen zorgen voor deze groei." Toch zijn er niet alleen positieve berichten te melden, de verwachte groei van 0,9% in 2009 is na jaren van groei laag.

Bezuinigingen

De gemiddelde jaarlijkse groei van de IT-sector in de afgelopen vijf jaar was 6,5%. In 2008 nam deze groei al af naar 5,3%. "Ook in 2009 zullen bedrijven op IT-diensten bezuinigen. Gevolg hiervan is dat nieuwe contracten tegen minder attractieve voorwaarden worden afgesloten. Dit is een trend in 2008 al merkbaar was," aldus Toemen.

Nederland achter op wereldgemiddelde

Andere opvallende zaken uit de Outlook zijn achterblijvende producties in Nederland in de elektronicaonderdelen- en de staalsector ten opzichte van het wereldgemiddelde. Toemen: "Door de moordende concurrentie doet de elektronicaonderdelen branche het slechter dan het wereldgemiddelde." Door de daling in de vraag van producten in bijvoorbeeld de automotive industrie daalt ook de vraag naar metaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2967332). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.